Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Tomu Kreicbergu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ārstu biedrības viceprezidenti Ilzi Aizsilnieci

Intervija ar Timuru Tomsonu un Baibu Bartkeviču

«Lielā dzintara» vadītājs: Divos gados esam paveikuši diezgan daudz

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem un 6 mēnešiem.

Esam paveikuši diezgan daudz, - tā Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" divos gados paveikto raksturo "Lielā dzintara" valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons.

Divu gadu laikā "Lielo dzintaru" apmeklējuši apmēram 400 000 klausītāju, bet koncertējuši mākslinieki apmēram no 60 valstīm un kopumā notikuši vairāk nekā 400 koncerti, intervijā "Rīta Panorāmai" pavēstīja Timurs Tomsons.

Tāpat "Lielā dzintara" vadītājs intervijā atklāja, ka šobrīd ir pasūtīts koncertzāles auditorijas pētījums, kas tiks prezentēts šī gada decembra beigās.

"Bet jāsaka, ka māja [Lielais dzintars] ir iedarbināta kā tāds liels skudru pūznis, jo ir simfoniskais orķestris, ir mūzikas skola, kas ikdienā piepilda šo māju ar cilvēkiem pilnībā," piebilst Tomsons.

Savukārt "Lielā dzintara" mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča norāda, ka cilvēki, kuri reiz pabijuši "Lielajā dzintarā", tur noteikti atgriežas.

"Ja reiz esi ienācis koncertzālē un noklausījies koncertu, tad ir vēlme atgriezties. It kā tāds magnēts, kas pievelk," saka Bartkeviča.

Jau vēstīts, ka “Lielais dzintars” 4. novembrī pulksten 18 aicina savus uzticamos klausītājus uz koncertzāles divu gadu jubileju, kuras īpašie viesi būs pasaules vadošā simfoniskā orķestra „Berliner Philharmoniker” mūziķu oktets  „Scharoun Ensemble”.

Liepājas koncertzāle atklāta 2015.gada 6.novembrī, un atklāšanas ciklā piedalījās Liepājas simfoniskais orķestris, Latvijas Festivāla orķestris, Berlīnes filharmoniķu stīgu kvintets, Marina Rebeka, Egils Siliņš, Osokinu ģimenes pianisti un citi izcili mūziķi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti