Latvijas pilīs un muižās norisināsies ikgadējā Leģendu nakts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vairākās Latvijas pilīs un muižās 31.oktobrī norisināsies ikgadējais Leģendu nakts pasākums. Paredzēts, ka Leģendu nakts pasākumi būs kopumā 33 pilīs un muižās.

Latvijas Piļu un muižu asociācijas pārstāvji norāda, ka pilīs degs sveču gaismas, kursies kamīni, skanēs romantiska mūzika, tiks stāstīti stāsti, teikas un leģendas, dejotas senas dejas, un greznajās zālēs, pagalmos un parkos atkal būs sastopami baroni, grāfi, muižkungi un viņu kundzes.

Tā, piemēram, Apriķu muižas pagrabā varēs izgaršot muižkunga zupu, Dundagas pilī cienās ar dažādiem muižkunga iecienītiem našķiem un gardumiem, Cēsu Pilsmuižā apmeklētājiem būs iespēja iejusties grāfa viesu lomā, kurus sagaidīs un visu vakaru izklaidēs pats grāfs Zīverss ar kundzi, Jaunauces pilī dejos senajos balles tērpos, bet Krāslavas muižā gaidāms izgaismotu piedzīvojumu vakars, kurā visi apmeklētāji ieradīsies ar lāpām, svecēm vai mirdzošām lampiņām un dosies gaiņāt pils spokus.

Lielvircavas muižā pēc baroneses Elizabetes fon Hānas uzrunas viesiem tiks piedāvāta 18.-19.gadsimta modes vēstures prezentācija, Vircavas muižā būs iespēja uzrakstīt vēstuli hercogam ar senajiem rakstāmrīkiem, bet Zaļajā Zaļenieku muižā varēs klausīties smieklu leģendas.

Lielākā daļa pasākumu ir paredzēti bez maksas vai par ziedojumiem, piemēram, puķu stādu un sīpolu veidā kā dāvinājumu topošajam muižas dārzam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti