Latvijā un Lietuvā iedibinās Baltu balvu ​​​​​​​

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Baltu vienības dienas priekšvakarā, kad latvieši un lietuvieši piemin vēsturisko Saules kauju, Latvijas un Lietuvas ārlietu ministri Edgars Rinkēvičs un Lins Linkevičs nākuši klajā ar paziņojumu izveidot Baltu balvu, informē Ārlietu ministrijā.

Pirmo Baltu balvu iecerēts simboliski pasniegt 2018. gadā, kad abas valstis svinēs simtgades. Balva tiks piešķirta par ieguldījumu latviešu un lietuviešu valodu un literatūras popularizēšanā, vēsturisko pētījumu veikšanā, kā arī citās jomās.

Šobrīd abas Ārlietu ministrijas strādā pie Baltu balvas nolikuma izstrādes. Pieteikšanās balvai tiks izsludināta Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju mājaslapās.

"Uzskatu, ka šī iniciatīva sekmēs baltu tautu vēstures pētniecību un valodu attīstību, kā arī literatūras popularizēšanu, ļaujot mums aizvien labāk vienam otru iepazīt,” uzsvēra ārlietu ministrs Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka 22.septembris kā Baltu vienības diena tiek atzīmēts Latvijā un Lietuvā, pieminot 1236. gadā notikušo Saules kauju. Šogad Rīgā atzīmēs Baltu vienības dienu ar folkloras kopu sadziedāšanos uz AB dambja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti