Kultūrkapitāla fonda ekspertu komisijās īpaši aicina pieteikties reģionu pārstāvjus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts kultūrkapitāla fonds aicina ekspertus pieteikties darbam nozaru komisijās, kas izvērtē Valsts kultūrkapitāla fondā iesniegtos projektu un mūža stipendiju pieteikumus, radošo braucienu pieteikumus un sniedz atzinumus fonda padomei par naudas piešķiršanu.

Valsts kultūrkapitāla fonda vadītājs Edgars Vērpe par ekspertu aicināšanu komisijās
00:00 / 00:26
Lejuplādēt
„Ekspertus mēs ceram sagaidīt pietiekami daudz, lai būtu konkurss visās jomās – literatūrā, vizuālajā mākslā, mūzikā, kino, teātrī, kultūras mantojumā, tradicionālajā kultūrā,” stāsta Kultūrkapitāla fonda vadītājs Edgars Vērpe, piebilstot, ka īpaši gaida speciālistus no reģioniem.

“Visās nozarēs, kas ir Kultūrkapitāla fondā, ekspertiem jārēķinās, ka ir trīs konkursi gadā, kad ir jālasa konkursā iesniegtie projekti, plus vēl ir mērķprogrammu projekti. Ir diezgan daudz, ko darīt. Pašlaik uz konkursu ir jāizlasa no simt līdz divsimt projektiem atkarībā no tā, vai tā ir liela vai maza nozare. Plus katru mēnesi ir konkursa komisijas sēdes. Samaksa pašlaik, manuprāt, ir ļoti adekvāta – trīs eiro par projektu un 150 eiro par katru sēdi. Ekspertiem no reģioniem mēs apmaksājam arī ceļa izdevumus,” norāda Vērpe.

Pretendentus var pieteikt juridiskas personas, kas darbojas kultūras jomā, kā arī Kultūras ministrijas padotībā esošas iestādes. Pretendentiem jāņem vērā, ka, strādājot komisijā, viņi paši nevar pieteikties Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstam. Pieteikties iespējams līdz 29.martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti