Kopš 1998.gada Gaismas pilij saziedoti teju 1,5 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Atbalsta biedrība Gaismas pilij ziedot aicina kopš 1998.gada, un līdz Gaismas pils atklāšanas brīdim, 29.augustam, kopumā ziedoti gandrīz 1,5 miljoni eiro.

29.augustā, klātesot kultūras ministrei Dacei Melbārdei, LNB direktoram Andrim Vilkam, LNB Atbalsta biedrības biedriem un Gaismas pils ziedotājiem, atklāta Lielā ziedotāju siena. Gunāra Birkerta projektētā trīs reiz 13 metru lielajā sienā tās atklāšanas brīdī lasāmi 304 ziedotāju vārdi kā īpaša pateicība par viņu atbalstu Gaismas pils tapšanas laikā. Kopumā Ziedotāju sienā paredzēta vieta 2000 ziedotāju vārdiem.

Katram ziedotājam bijusi iespēja iemūžināt savu vārdu. Šo iespēju izmantojuši 369 ziedotāji: 304 ziedotāju vārdi lasāmi Lielajā ziedotāju sienā, 15 ziedotāju vārdi - uz plāksnītēm pie krēsliem, 18 - uz plāksnītēm pie galdiem, 29 - uz plāksnītēm pie plauktiem un trīs ziedotāji iemūžinājuši savu vārdu pie auditorijām.

Kā norāda LNB Atbalsta biedrības pārstāvji, ziedojumi palīdzējuši atbalstīt un popularizēt LNB un bibliotēkas visā Latvijā, bagātinājuši to saturu un attīstījuši bērnos lasītprieku.

"Ziedotāju sienas atklāšana ir saviļņojošs brīdis. Biedrība vienmēr ir uzsvērusi, ka nav lielu un mazu ziedotāju. Ir cilvēki, kuri gadiem ir ticējuši, ka bibliotēka ir svarīga, bibliotēka būs un tā ir ļoti būtiska Latvijas valstiskumam, katra latvieša pašapziņai un izpratnei par to, no kurienes mēs nākam un kāda būs mūsu nākotne," saka LNB Atbalsta biedrības valdes priekšsēdētāja Undīne Būde.

LNB Atbalsta biedrībā ikvienam joprojām ir iespēja ziedot Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, tās krājumam, attīstībai un nākotnes iecerēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti