Jaunā Rīgas teātra būvlaukumu nodos darbu turpināšanai apvienībai «SBSC»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ceturtdien, 9. jūlijā, VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) nodos Jaunā Rīgas teātra (JRT) būvlaukumu iepirkuma uzvarētājam – piegādātāju apvienībai “SBSC” vēsturiskās ēkas pārbūvei atbilstoši moderna Eiropas līmeņa teātra vajadzībām, informēja VNĪ.

VNĪ noslēdzis līgumu ar iepirkuma uzvarētāju – piegādātāju apvienību “SBSC” par līguma summu – 29,9 miljoni eiro. Tajā iekļaujas ne tikai būvdarbi, bet arī projektēšanas risinājumi papildu drošības pasākumiem, autoruzraudzība un ēkas apsaimniekošana uz pieciem gadiem par kopējo summu 22 miljoni eiro, kā arī teātrim nepieciešamais tehnoloģiskais aprīkojums un iebūvētas mēbeles par kopējo summu 7,9 miljoni eiro.

JRT būvniecība turpināsies saskaņā ar pilnsabiedrības “Zaigas Gailes birojs un partneri” izstrādāto projektu.

KONTEKSTS:

Iepriekš izskanēja, ka darbus JRT būvlaukumā plāno atsākt jūnijā. Darbi apturēti 2018. gada beigās, jo parādījās plaisas blakus esošajās mājās. Pērn jūlija beigās pasūtītājs – "Valsts nekustamie īpašumi" – līgumu ar būvnieku – pilnsabiedrību “RERE būve 1” lauza, tam sekoja tiesāšanās par līgumu, bet gada beigās panākts mierizlīgums. Pārbūves projekta autore Zaiga Gaile jau vairākkārt norādījusi uz gausajiem projekta attīstības tempiem.

Vēlāk jaunā iepirkumā JRT pārbūvei par saimnieciski izdevīgāko tika atzīts piegādātāju apvienības "SBSC" piedāvājums ar piedāvāto līguma summu -  29,9 miljoni eiro, par ko noslēgts līgums. Līguma summā iekļauti būvdarbu un projektēšanas risinājumi papildu drošībai, būvju informācijas modelēšanas (BIM) tehnoloģiju izmantošana, autoruzraudzība un ēkas apsaimniekošana uz pieciem gadiem par kopējo summu 22 miljoni eiro, kā arī teātrim nepieciešamais tehnoloģiskais aprīkojums un iebūvētas mēbeles par kopējo summu 7,9 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti