Izveidota tautasdziesmu krājuma «Lakstīgala» mobilā aplikācija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Par godu Latvijas 95.dzimšanas dienai ir izveidota Roberta Zuikas tautasdziesmu krājuma „Lakstīgala" mobilā aplikācija. Tajā Latviešu Dziesmu svētku virsdiriģents ir apkopojis pazīstamāko latviešu tautasdziesmu zelta fondu. Vairāk kā 100 tautasdziesmu vārdus un notis ir iespējams ērti atrast gan pēc alfabēta, gan meklējot pēc nosaukuma, informēja Daugavas Vanagu Vācijā un www.latviesi.com vadītājs Indulis Bērziņš.

Tautasdziesmas saliedēja Roberta Zuikas diriģēto leģionāru kori kara laikā, un tās spēj vienot latviešu tautu jebkuros laikos. Roberts Zuika aizvien ir rosinājis skolas bērnus un jauniešus mācīties savas tautasdziesmas, tādēļ pirms vairāk kā 10 gadiem ar labvēļu palīdzību Latvijas skolām un latviešu skoliņām ārzemēs tika nosūtīti vairāk nekā 25 tūkstoši tautasdziesmu krājuma „Lakstīgala" grāmatiņu.

Aizvadītajā gadā sarunā ar PBLA priekšsēdi Jāni Kukaini un vēstnieku Rolandu Lappuķi Roberts Zuika izteica vēlēšanos, lai tautasdziesmu krājuma grāmatiņa „Lakstīgala" būtu pieejama 21. gadsimta latviešu jaunatnei piemērotākā veidā, proti, mobilajos telefonos. Ar Daugavas Vanagu Vācijā un interaktīvās aģentūras CUBE Mobile atbalstu esam to īstenojuši un bez maksas piedāvājam to ikvienam ikdienas lietošanai!

Lai lejuplādētu aplikāciju, tā meklējama pēc nosaukuma „Lakstīgala" savu mobilo tālruņu programmu ielādēs vai spiežot uz sekojošām saitēm:

Android tālruņiem: https://play.google.com/store/apps/details?id=lv.cube.lakstigala&hl=lv

Iphone tālruņiem: https://itunes.apple.com/lv/app/lakstigala/id730584273

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti