Iznākusi Valda Tēraudkalna grāmata «Reliģijpētniecība: vēsture, metodes, teorijas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apgādā „Mansards” iznākusi Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes baznīcas un reliģiju vēstures profesora Dr. phil. Valda Tēraudkalna grāmata „Reliģijpētniecība: vēsture, metodes, teorijas”.

Grāmatas ievadā autors raksta: „Svētceļnieki, kas ir gatavi noiet kājām lielus attālumus, lai sasniegtu mērķi, krišnaītu gājieni, kas piesaista uzmanību ar mūziku un košiem tērpiem, ezoteriskas literatūras plaukti grāmatveikalos – šie un citi piemēri no Latvijas reliģiskās dzīves liecina par to, ka par spīti pesimistiskajām prognozēm, kas izskanēja 19. un 20. gs., publiskajā telpā reliģija ir klātesoša un turpina pastāvēt. Reliģija šķiet fascinējošs fenomens ne tikai tās praktizētājiem, bet arī pētniekiem. Tieši par reliģijas kā praktizēta fenomena un pētniecības objekta saskarsmes telpu ir šī grāmata.”

„Valda Tēraudkalna darbs ir veltīts interesantai un nozīmīgai tēmai, kas latviešu valodā līdz šim nav tikusi sistemātiski aplūkota. Grāmatā tiek sniegts reliģijpētniecības disciplīnas vēstures un mūsdienu stāvokļa sistemātisks aplūkojums. Autors demonstrē augstu kompetences līmeni un aplūko plašu literatūras klāstu par reliģijpētniecības jautājumiem,” - tā par grāmatu saka Latvijas Universitates Sociālo zinātņu fakultātes profesors Juris Rozenvalds.      

Latvijas Kristīgās akadēmijas asociētais profesors Jānis Nameisis Vējš norāda:

Autors ticis galā ar reliģijas problemātikas plašumu un daudzveidību, to veiksmīgi tematiski strukturējot. Autors neuzspiež lasītājam viennozīmīgus viedokļus nevienā no aplūkojamiem jautājumiem, akcentējot risināmo problēmu teorētisko un praktisko sarežģītību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti