Gaismas pilī notiks valsts svētkiem veltīti pasākumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Par godu 11. un 18.novembra valsts svētkiem - Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas dienai - no 10. līdz 16.novembrim Latvijas Nacionālajā bibliotēka (LNB) norisināsies dažādi valsts svētku tematikai veltīti pasākumi.

Otrdien, 11.novembrī, plkst. 19.30 Ziedoņa zālē būs klausāms Latvijas izdevniecību jauktā kora "Burtnieks" koncerts, kas veltīts valsts brīvības cīnītājiem. Koncertā izskanēs Ērika Ešenvalda, Selgas Mences, Jura Vaivoda, Valta Pūces un Jāņa Zālīša skaņdarbi. Kora mākslinieciskais vadītājs ir Egīls Lipšāns, diriģents - Valdis Tomsons, kormeistars - Ainars Knesis. Pēc koncerta koris aicinās doties kopīgi aizdegt svecītes pie Rīgas pils. Bezmaksas ielūgumi uz koncertu no 7.novembra pieejami LNB.

Piektdien, 14.novembrī, plkst. 16 ātrijā notiks LNB sieviešu kora "Sapnis" svētku koncerts. Programmā skanēs Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Jāņa Lūsēna un Mārtiņa Brauna kompozīcijas. Kora mākslinieciskā vadītāja un diriģente ir Iveta Rīsmane-Lūse, kormeistares - Maija Feldmane un Liene Poļakova, koncertmeistare - Dace Rīsmane. Pēc koncerta apmeklētāji aicināti vērot, kā festivālā "Staro Rīga" notiks Gaismas pils svētku apgaismojuma iedegšana. Ieeja uz koncertu ir bez maksas.

Sestdien, 15.novembrī, plkst. 15 un plkst. 17.30 Ziedoņa zālē būs klausāma nodibinājuma "Skaņu mākslas fonds" koncertprogramma "Dziesma brīvai Latvijai". Koncertā piedalīsies solisti Kristīne Gailīte, Rihards Mačanovskis, Mihails Čulpajevs, pianists Mārtiņš Zilberts, Emīla Dārziņa jauktais koris un diriģents Arturs Ancāns. Programmā skanēs latviešu komponistu dziesmas ar Viļa Plūdoņa dzeju. Bezmaksas ielūgumi uz koncertu pieejami LNB.

Svētdien, 16.novembrī, plkst. 21.40 ātrijā notiks Latvijas Televīzijas raidījuma "Lielā Lasīšana" fināla tiešraide. Pasākumā šova formā, izmantojot telefonbalsojumu, kopīgiem spēkiem tiks noskaidrots, kura ir Latvijas iedzīvotāju mīļākā grāmata.

Visu svētku nedēļu LNB skatāmas arī vairākas izstādes. Izstādē "Mana, tava, mūsu Rīga pirms 100 gadiem" eksponētas 19. un 20.gadsimta sākuma drukātās liecības par daudzveidīgo, etniski un kultūras ziņā raibo rīdzinieku dzīvi laikmetā, kas beidzās pirms simts gadiem. Vairums no izstādītajiem materiāliem ir LNB krājuma daļa.

Izstāžu cikla "Patība. Latvijas laikmetīgās mākslas vēsture" otrā ekspozīcija veltīta Maijas Tabakas gleznām no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijas, kā arī jaunradītām Maijas Kurševas grafikām.

Arhitektu-mākslinieku Ivara Bumbiera, Oļģerta Kraukļa, Ilgoņa Stukmaņa un Edvīna Vecumnieka izstāde "Grafika. Akvarelis" atspoguļo meistaru darbību tēlotājmākslas laukā, atainojot Latvijas ainavu skaistumu vai tverot un fiksējot ceļojumu iespaidus citu zemju dabā un arhitektūrā.

Likteņdārza draugu alejai veltītajā izstādē iespējams iepazīties ar Likteņdārza tapšanas vēsturi, skatīt tā fotogrāfijas un bruģakmens paraugus, kā arī, ziedojot desmit eiro par bruģakmeni, saņemt pateicību kā apliecinājumu dalībai alejas ceļa īstenošanā.

17. un 18.novembrī LNB būs slēgta. 22. novembrī bibliotēka lasītājus apkalpos pēc brīvdienu darba laika no plkst. 10 līdz 17.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti