Kultūra

Klajā nākusi somu autora Jāko Hemēna-Antilas „Islāma rokasgrāmata”

Kultūra

Garīdznieks-iluzionists un citas Baznīcu nakts norises

Šī nedēļa muzeju zīmē

Daugavpilī muzeju nedēļu atzīmēs dzimšanas dienas noskaņās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Muzejiem veltīti pasākumi šonedēļ būs daudzviet, bet Daugavpilī muzeju nedēļa paies dzimšanas dienas noskaņās. Otrdien, 30. maijā, ir Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeja dzimšanas diena. Par godu tai otrdien būs īpaša konference-seminārs "Mūsdienu muzejs: starp pētniecību un izklaidēm”. 

Daugavpilī ir otrais vecākais muzejs Latgalē - tas atzīmēs 79. dzimšanas dienu, pastāstīja muzeja direktore Ruta Ģiptere. Nedēļā, kas veltīta Latvijas muzejiem, Daugavpilī svētki ir dubulti, turklāt dzimšanas dienai veltītā konference ir ar simbolisku nosaukumu, jo mūsdienu tehnoloģiju laikmeta apstākļos jāspēj būt pieprasītam un saistošam apmeklētājiem.

Konference „Mūsdienu muzejs: starp pētniecību un izklaidēm” būs veltīta muzeju lomai un sūtībai  šodien. Meklēt un rast ir galvenā ideja, saka konferences organizators Vladislavs Ivanovs.

Muzejs meklē  jaunas izpausmes un veidus, kā uzrunāt esošos un potenciālos apmeklētājus, muzejs nevar būt pasīvs un arhaisks, tam jāiet laikam līdzi, saka Daugavpils muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Nataļja Ivanova.

Tikko aizvadītajā muzeju naktī Daugavpilī populārāko kultūras objektu vidū novadpētniecības un mākslas muzejs pēc apmeklētāju novērtējuma līdz ar Rotko centru ierindojās godpilnajā trešajā vietā. Neesam konkurenti, bet labi sabiedrotie, uzsver muzeja direktore Ģiptere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti