Baltu sakrālais mantojums – nacionālās pašapziņas celšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ādažu kultūras centrā svētdien turpinās 5. konference ciklā „Baltu sakrālais mantojums”, kas pulcē cilvēkus, kam rūp savas personības izaugsme caur nacionālās pašapziņas stabilizēšanu un tradicionālās dzīvesziņas pielietošanu ikdienā.

Šogad konferences tēma ir „Tēvu tēvu laipas mestas, bērnu bērni laipotāji” ar mērķi apzināties laika pārbaudi izturējušu zināšanu un ieražu pārmantojamības nozīmību ģimenē, iedzīvināt un vairot tikumības izpratni, kas devusi iespēju cilvēku kā dabas daļas pastāvēšanai šodienas Latvijas teritorijā ar tai raksturīgajiem dabas un ģeopolitiskajiem apstākļiem.

Patriotisms sākas ar zināšanām. Lai latviešu tauta arī nākotnē būtu vienota un stirpa tauta, šodien ir svarīgi iepazīt, izprast savas tautas vēsturi, stiprināt savas saknes. Skaidri jāpauž un jāaizstāv latviešu tautas mantojums, kas cauri gadu simtiem ir vienojis mūs domās un darbos.

Konferencē ar savām zināšanām un pieredzi dalās folklorists Dāvis Stalts, Latvijas institūta direktore Karina Petersone, mākslas zinātņu maģistrs, semiotiķis Valdis Celms, kultūrvēsturniece Ieva Pīgozne, folkloras pētnieki Aīda Rancāne un Andris Kapusts, zintnieks Voldis Prancāns, psihoterapeite Gunta Andžāne, Dr.paed., docente. Gunta Siliņa-Jasjukeviča, Dr.hab.philo. Janīna Kursīte. Konferences neatņemama tradīcija līdzās priekšlasījumiem ir sadziedāšanās, uz ko abu dienu garumā aicina Jānis Vītols ar ģimeni.

Sestdienas vakarā konferences dalībnieki iedzīvojuši  Ūsiņa daudzināšanas rituālu ar folkloras kopām “Grodi” un “Garataka”. 

Konferenci rīko Radošā apvienība „Dzīvotprieks” sadarbībā ar Latviskās dzīvesziņas centru „Zaltis” un „Gaujas svētki Ādažos”.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti