Kultūras ziņas

Māksla un vasara galerijā "MuseumLV"

Kultūras ziņas

Kas kopīgs rotām un vīnam?

Jūrmalā atklās Kultūras kvartālu

Ar jaunu mūzikas skolu un bibliotēku Dubultos tapis Kultūras kvartāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Uzsākot jauno mācību gadu, pie jaunām telpām tikuši Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēkņi un pasniedzēji. Dubultos šoruden uzbūvētas divas jaunas pilsētas kultūras dzīvei nozīmīgas ēkas: mūzikas skola un bibliotēka. Līdz ar to ir pabeigts vienots komplekss – Dubultu Kultūras kvartāls.

Arhitekta Aleksandra Čepigusa projektētais priežu mežu ieskautais ēku komplekss “Dubultu Kultūras kvartāls” Jūrmalas pilsētas pašvaldībai izmaksājis teju 10 miljonus eiro. Tur jaunu mājvietu radušas Jūrmalas Mākslas skola, Jūrmalas Mūzikas vidusskola un Jūrmalas Centrālā bibliotēka.

Pirmās skolas dienas svinīgais pasākums tika ieskandināts jaunajā Mūzikas skolas Lielajā akustiskajā koncertzālē, kurā ir 400 sēdvietu. Uzsākot mācības jaunajā ēkā, iegādātas 12 jaunas klavieres, kā arī Holandē būvētas ''Johaness'' firmas digitālās ērģeles.

Jūrmalas Mūzikas skolā ir pieejama vienīgā līdz šim akreditētā vidusskolas programma profesionālās ievirzes apmācībā ērģeļspēlē. “Mēs kā skola varam audzēkņiem stāstīt par ērģeļu apmācības visiem principiem un ērģeļspēles paņēmieniem maksimāli, jo šis instruments sniedz priekšstatu par dažādiem stiliem,” stāsta Jūrmalas Mūzikas vidusskolas ērģeļu pasniedzēja Edīte Deksne.

Skolas direktore Gunta Liepiņa lepni izrāda īpaši mūzikas skolai aprīkotās jaunās klases, mājīgās atpūtas telpas. Viņa uzskata, ka skola mainīs Jūrmalas pilsētas vidi, tās ikdienu un koncertdzīvi.

“Poruka prospekts, uz kura atrodas šī skola, ir zīmīgs ar to, ka 1903.gadā Rainis, Emīla Dārziņa mudināts, šeit atsāka rakstīt savu lugu “Uguns un nakts”, kurā Spīdola savus zīmīgos vārdus: “Maini un mainies pats uz augšu!”. Tas nozīmē, ka šie vārdi, kas tika radīti šeit, - faktiski mēs tos izdzīvojam,” saka Liepiņa.

Līdzās mūzikas skolai teju trīs reizes lielākā platībā nekā līdz šim savu saimniecību steidz iekārtot Jūrmalas Centrālā bibliotēka. “Telpas būs plašas, funkcionāli iekārtotas. Otrajā stāvā būs multifunkcionāla zāle, kurā rīkosim tikšanās ar rakstniekiem, tulkotājiem, dzejniekiem,” stāsta Jūrmalas Centrālās bibliotēkas vadītāja Sarmīte Brence.

Pirmais stāvs atvēlēts grāmatu krājumam, un Dubultu bērnu bibliotēka tur iekārtos savu grāmatu krājumu bērniem. Būs datorlasītava pusaudžiem. Vismazākajiem lasītājiem būs pasaku istaba.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti