Rīta Panorāma

Pieaug Eirozonas un ES ekonomiskās pārliecības indeksi

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Lietuvas pilsētā Šeduvā 10 000 Lieldienu olu izstāde

Lietuvas pilsētā Šeduvā 10 000 Lieldienu olu izstāde

Katru gadu kāda Lietuvas ziemeļu pilsētiņas Šeduvas bērnudārza pagalms tiek izrotāts ar daudzām Lieldienu olām. Šogad uzstādīts jauns rekords – 11 kokos izkarināti apmēram 10 tūkstoši dažāda dizaina rotājumu.

Akcija kļūst aizvien populārāka, un tajā iesaistās ne tikai liela daļa pilsētiņas iedzīvotāju, bet arī bērnudārza draugi no visas pasaules.

Dažas Lieldienu olas ir saglabājušās no iepriekšējiem gadiem, bet katru gadu kolekcija tiek papildināta ar jauniem rotājumiem, kuru izgatavošanā izmanto arī zosu un pat milzīgas strausu olas. Bērnudārza vadītāja Daiva Staškuniene ar lepnumu stāsta, ka daži rotājumi ir pašas darināti, un tajos izmantotas krellītes un citi dizaina elementi.

Daudzām olām ir "apģērbs" no dzijas, bet citas dekorētas ar ornamentiem un ar dabu saistītiem motīviem – augu, dzīvnieku, putnu un sēņu attēliem, kas simbolizē visus gadalaikus.

Projekts pilsētā kļuvis patiešām populārs, un daži dalībnieki tam sāk gatavoties jau rudenī. Tomēr izglītības iestādes vadītāja atzīst, ka visintensīvākās ir pēdējās divas nedēļas pirms Lieldienām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti