Valsts no Rīgas pašvaldības pārņem nekustamos īpašumus Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu uzturēšanai

Lai uzlabotu Latvijas svētvietu – Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu – uzturēšanu, Ministru kabinets 19. decembra sēdē, atbilstoši Rīgas domes lēmumiem, lēma nodot Rīgas pašvaldībai piederošo zemi un ēkas valstij Kultūras ministrijas (KM) personā, informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu likums nosaka, ka šīs abas Latvijas svētvietas ir Latvijas valsts īpašums, līdz ar ko lemts no Rīgas valstspilsētas pašvaldības pārņemt bez atlīdzības valsts īpašumā un nodot KM valdījumā zemi 0,0877 hektāru platībā, kas ir funkcionāli nepieciešama Brīvības pieminekļa uzturēšanai, kā arī zemi 6,6237 hektāru platībā un divas būves (vārtus ar kapliču un tualeti) Aizsaules ielā 1B, Rīgā, kas ir funkcionāli nepieciešamas Rīgas Brāļu kapu uzturēšanai.

KONTEKSTS:

Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu likums tika izstrādāts, lai aizsargātu un nodrošinātu pienācīgu cieņas un goda izrādīšanu, kā arī objektu saglabāšanu un nodošanu nākamajām paaudzēm, sakārtojot uzturēšanas un finansēšanas jautājumus.

Līdz šim atbilstoši likumā paredzētajam izstrādāta Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu saglabāšanas, uzturēšanas, izpētes un atjaunošanas programma, apstiprināts apsaimniekotājs, savukārt tagad pabeigta likuma pārejas noteikumos paredzētā īpašumtiesību jautājumu sakārtošana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti