Liepājā ar dzeju un mūziku mēģina lauzt stereotipus par slinkiem jauniešiem

Jaunatne ir slinka un neko nedara – šādu stereotipu vēlējās lauzt vairāki Liepājas jaunieši, kuri nedēļas nogalē kultūrvietā "Pegaza pagalma viesistaba" rīkoja dzejoļu izstādi "Priekš Tevis, ja nezināji…". Tajā savu debiju literatūrā piedzīvoja Liepājas Valsts tehnikuma audzēknis, topošais konditors Andrejs Bražis. Pasākumā viņa dzeja savijās kopā ar mūziku un ilustrācijām.  

"Ja Herkules es būtu, tad tieši kāds es būtu? Vai cerības liesmu dotu, vai ar slēgtām bruņām, sudrabotiem ieročiem un saules apaļajiem vairogiem, tautu spēkus atņemt spētu?"

Pasākuma rīkotājs un jaunais dzejnieks Andrejs Bražis raksta dzeju tikai gadu.

"Pirmais dzejolis, ko es uzrakstīju, bija latviešu valodas stundā par Herkulesu, un tajā brīdī es sapratu – kaut kas manī ir, ko teikt. Es beidzot esmu iemācījies veidu, kā pateikt to, ko es jūtu. Manī ilgi bija krājušās tādas sāpes, pārdzīvojumi par konkrētiem cilvēkiem, un tādējādi es sāku rakstīt dzejoļus par cilvēkiem," stāstīja Andrejs Bražis.

Pasākuma rīkotājs un jaunais dzejnieks Andrejs Bražis
Pasākuma rīkotājs un jaunais dzejnieks Andrejs Bražis

Ar šo pasākumu un izstādi viņš vēlas ieinteresēt jauniešus par kultūru un parādīt, ka mūsdienu jaunatne ir aktīva, talantīga un var izdarīt daudz.

Šajā izstādē dzeja apkopota trīs tēmās – cilvēcība un slimība, glābtuve un "Priekš Tevis, ja nezināji". 

""Priekš Tevis, ja nezināji" ir par konkrētu cilvēku, kurš man vispār ir licis sākt rakstīt dzejoļus, jo, tā kā es to nemācēju izteikt vārdos, es to iemācījos izteikt dzejā," skaidroja Andrejs Bražis.

Andreja dzeju pavadīja viņa vienaudžu izpildīta gan moderna, gan klasiska mūzika, piemēram, grupas "Carnival Youth", kā arī komponista Pētera Čaikovska skaņdarbi. Jaunās mūziķes esot sekojušas pasākuma rīkotāja radošajam redzējumam.

Liepājas jaunieši dzejo, muzicē
Liepājas jaunieši dzejo, muzicē

"Es biju patīkami pārsteigta par to, ka tas tiešām, šis viss strādā un ka dzeju ar mūziku ir tik ļoti viegli saskaņot, un arī instrumenti, kas šeit ir – akordeons, klavieres un flauta, ka viņi tik labi kopā skan," atzina akordeoniste, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas skolniece Regīna Kuciņa.

Dzejoļu izstādi būs iespējams apskatīt bez maksas. Dzejoļus papildina arī Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas audzēknes, topošās interjera dizaineres Katrīnas Asbergas veidotas ilustrācijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti