Kultūras ziņas

Māksla kā terapija

Kultūras ziņas

Latvijas komponisti Latvijas simtgadei

Top animācijas filma par Maskačku

Top animācijas filma par Maskačku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgā, Maskavas priekšpilsētā, ko tautā sauc par Maskačku, grasās būvēt jaunu tirdzniecības centru. Diviem bērniem tas ir nepieņemami, un viņi sāk cīņu par savu rajonu. Tāds ir topošās animācijas filmas "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" sižets. Pirmizrāde plānota pēc diviem gadiem.

Edmunda Jansona topošajā filmā "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi", kas ir viena no Latvijas simtgades programmas filmām, darbība notiek Maskavas forštatē jeb Maskačkā. Pēc Luīzes Pastores grāmatas veidotā filma vēsta par divu bērnu - Jēkaba un Mimmi - draudzību un cīņu pret tiem, kas grasās šo Rīgas rajonu pārbūvēt.

Filma visai precīzi izseko Maskačkas ģeogrāfijai. Šeit tiek animētas reālās ielas, laukumi un mājas. Turklāt tajā darbojas arī Maskačkā satiktie cilvēki.

„Daļa no grupas ir mācījušies Kultūras akadēmijā un pazīst Maskačku, zina drēbi, kādi tur tipi ir sastopami… Maskačka ir unikāla,” stāsta Jansons.

“Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” ir pilnmetrāžas animācijas filma. Kaut arī tās pirmizrāde ir plānota 2018. gada oktobrī, autori atzīst, ka darba vēl ir ļoti daudz.

„Ir vairāki procesi, kas notiek vienlaicīgi. Tiek strādāts pie filmas kadrējuma, tiek slīpēti dialogi. Kaut kāds apjoms saanimēts,” turpina režisors.

Zināms, ka atsevišķas lomas ierunās aktieri Andris Keišs, Kaspars Znotiņš un Gatis Gāga. Filma būs domāta septiņus līdz desmit gadus veciem bērniem un viņu vecākiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti