Rīta Panorāma

"Gribu bērnu!" jutekliska komēdija "Pannas" teātrī

Rīta Panorāma

Maksvelai par seksuāliem noziegumiem 20 gadu cietumsods

Jauna filma par princeses Diānas dzīvi

Tapusi jauna dokumentālā filma par princeses Diānas dzīvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Režisors Eds Pērkinss uzņēmis jaunu dokumentālo filmu "Princese" ("The Princess") par britu princeses Diānas dzīvi. Uz lielajiem ekrāniem vairākās Eiropas valstīs tā iznāks jau šīs nedēļas nogalē.

Filma pilnībā veidota no arhīva materiāliem un ir stāstījums par Diānas dzīvi un nāvi. Tajā apzināti nav iekļautas intervijas, lai ļautu skatītājiem spriest par notikumiem pēc kādreiz uzņemtajiem kadriem.

Režisors norādīja, ka bijis pieejams simtiem stundu ilgs materiāls un viņam kopā ar komandu tas bija jāskatās 10 līdz 12 stundas dienā. 

Lentes veidotāji centās atlasīt kadrus, kas sniegtu jaunu skatu un perspektīvu uz labi zināmajiem notikumiem. Pērkinss uzsvēra, ka daudzas līdz šim veidotās filmas bija mēģinājums iekļūt "princeses prātā" un analizēt notikumus, tai skaitā neveiksmīgo laulību. Esot viegli vainot medijus vai karalisko ģimeni, taču patiesībā ikvienam vajadzētu paskatīties uz sevi un padomāt par paša lomu. Pasakai līdzīgais stāsts par Velsas prinča un princeses iepazīšanos, abu dēlu piedzimšanu, attiecību izjukšanu un Diānas dzīvi pēc laulībām gandrīz divus gadu desmitus bija dzeltenās preses uzmanības centrā. Viņas uzvedība tika bezgalīgi pētīta un kritizēta līdz pat nāvei 1997. gada augustā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti