Tapusi dokumentāla filma par Augustu Dombrovski

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

5.oktobrī kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks režisora Anša Bērziņa dokumentālas spēlfilmas "Mīlestības dārzs" pirmizrāde un tikšanās ar filmas veidotājiem.

Dokumentālās spēlfilmas "Mīlestības dārzs" centrā ir divas lielas personības - pirmais latviešu mecenāts, Vecmīlgrāvja izveidotājs, kokrūpnieks, vijoļmeistars Augusts Dombrovskis un viņa palīdze, bezalkohola biedrības "Ziemeļblāzma" ilggadīga vadītāja, Vecmīlgrāvja kultūras dzīves organizētāja, pirmā bērnudārza Latvijā vadītāja Marta Rinka.

Filma ir arī par unikālu parādību Latvijas kultūrā - Ziemeļblāzmas bērnu svētkiem, kuri pils parkā notiek jau vairāk nekā simts gadu. Šie svētki vairāk nekā gadsimtu pulcē Vecmīlgrāvja ģimenes uz kopā būšanu jūnija pirmajā svētdienā. Augusts Dombrovskis un Marta Rinka bija šo svētku veidotāji un pirmie organizētāji, kuru iedibinātajām tradīcijām pasākuma rīkotāji seko arī šodien. Dokumentālā spēlfilma "Mīlestības dārzs" stāsta par svētkiem cauri gadsimtiem un par šo svētku pirmajiem organizētājiem.

Lomas filmā atveido Vilis Daudziņš un Inga Tropa. Filmā skatītājs varēs uzzināt gan vēstures faktus, gan baudīt romantisku stāstu par divu cilvēku attiecībām.

Filmas pirmizrāde notiks kultūras pilī "Ziemeļblāzma" 5.oktobrī plkst. 19. Pēc filmas būs iespēja tikties ar tās veidotājiem. Ieeja pasākumā bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti