«Rija» filmu tirgū Kannās prezentē latviešu dokumentālo kino

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pagājušajā nedēļas nogalē Francijā, Kannās norisinājās starptautiskais filmu tirgus "MIPDoc". Šobrīd notiek "MIPTv", kas ir ietekmīgākais pasaules filmu tirgus. Filmu studija "Rija" abās platformās pasaulei piedāvā latviešu dokumentālās filmas "Segvārds Vientulis" (režisors Normunds Pucis) un "Dubultie svešinieki" (režisors Uģis Olte).

"MIPDoc" ir platforma, kurā tiek prezentētas, pārdotas un pirktas jaunākās pasaules dokumentālās filmas. Šajā pasākumā ik gadu piedalās vairāk nekā 500 kino kompāniju, to skaitā gan producējošās kompānijas, gan izplatītāji un televīzijas aģenti. Kā katru gadu, neiztrūkstoši tur ir arī pasaules lielākie televīzijas kanāli "BBC", "National Geographic", "Arte", "ZED", "HBO", "ZDF" un citi, kas vēlas iegūt jaunas filmas, dalīties pieredzē un uzzināt par jaunākajām dokumentālo filmu tendencēm pasaulē.

Studijas "Rija" izplatītās latviešu filmas "MIPDoc" tirgū nedēļās nogalē noskatījās filmu iepirkšanas eksperti no Itālijas, Vācijas, Ķīnas, Čehijas, Polijas, Slovākijas, Islandes, Francijas, Kanādas, Turcijas un Somijas.

"MIPTv" tirgus ir vispieprasītākais televīzijas programmu tirgus pasaulē. Uz šo notikumu Kannās šogad pulcējušies 11 000 kino industrijas pārstāvji no 100 valstīm. Nepilni četri tūkstoši televīzijas pārstāvju Kannās ieradušies, lai iegādātos filmas un raidījumus saviem televīzijas kanāliem turpmākajam gadam. Studijas "Rija" stendā industrijas profesionāļi varēs iepazīties ar Latvijas kino jaunumiem.

"MIPTv" programmā notiek ne tikai gatavu audiovizuālo produktu prezentācijas, bet arī projektu partneru meklēšana jauniem projektiem, filmām un televīzijas programmām. Te ir iespēja iegūt parnerus jaunu ideju realizēšanai, iepazīt jaunākās kino un televīzijas tendences.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti