Rīgas vasaras skolā tapušas trīs īsfilmas par Rīgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šā gada Rīgas vasaras skola noslēgusies ar pirmizrādēm trim studentu veidotām dokumentālām īsfilmām par pārmaiņām Rīgas apkaimēs: "Tirgus sarunas" (filma par slaveno Rīgas Centrāltirgu), "Pārmaiņu Vecrīga" (filma par viduslaiku Rīgas sirdi) un "Lielais Maestro" (filma par kurpju meistaru no Maskavas forštates).

Šā gada Rīgas vasaras skolas temats bija "Pārmaiņas Rīgā". Studenti no Nīderlandes, Rumānijas, Kirgizstānas, Itālijas, Spānijas, Ukrainas un Latvijas iepazina Rīgas apkaimes un mēģināja atrast to, kas un kā Rīgā mainījies.

Piecu gadu laikā Rīgas vasaras skolas dalībnieki ir kopā izveidojuši 28 īsfilmas par dažādiem Rīgas mikrorajoniem.

Filmu pirmizrādes notika Rīgas vasaras skolas noslēguma ceremonijā Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē. Filmu komandas iepazīstināja ar savām filmām un saspringto veidošanas procesu astoņu vasaras skolas dienu laikā. Klātesošā publika izvēlējās arī savu favorīti - "Lielais Maestro" ar pārliecinošu balsu pārsvaru saņēma skatītāju balvu.

Filmas "Tirgus sarunas" un "Pārmaiņu Vecrīga" jau tagad var noskatīties Rīgas vasaras skolas mājaslapā. "Lielais Maestro" šobrīd vēl nav skatāma, jo to vispirms iecerēts izrādīt vairākās studentu filmu festivālu konkursu skatēs.

Rīgas vasaras skola ir starptautiska praktiska dokumentālo īsfilmu veidošanas programma žurnālistikas, mediju un filmu studentiem, ko rīko Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas mācībspēki un studenti.

Nākamgad vasaras skolas temats būs sociālā atmiņa un dažādās identitātes, un tā notiks augusta sākumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti