Rīgas mākslas telpā atklāj videomākslas izstādi «Lieliskā performance»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" 4.septembra vakarā atklās Jūlijas Štošekas laikmetīgās mākslas kolekcijas videomākslas izstādi "Lieliskā performance", kas ir viens no sestdien, 6.septembrī, gaidāmā mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" centrālajiem notikumiem. 

Izstādē, kura ilgs līdz 26.septembrim, pārstāvēti 14 dažādu valstu mākslinieki, tostarp viens no pazīstamākajiem franču laikmetīgās mākslas pārstāvjiem - Sipriens Gajārs, kura darbi Rīgā līdz šim nekad nav izstādīti.  

Izstādes producente Rīgā Inga Šteimane norāda, ka 26 izstādē apskatāmie darbi kopā veido ietekmīgu laikmetīgās mākslas ainu, un izstādes atklāšanā piedalīsies arī pati kolekcijas autore.

"Jūlija Stošeka un viņas kolekcija ir izveidojusies par tādu kā 21.gadsimta zīmi laikmetīgās mākslas kolekcionēšanā tieši ar to, ka kolekcijā ir tikai videodarbi un performances. Jūlija Stošeka kolekcionē tikai kaut ko ļoti nemateriālu un seko tam, ko rada mūsdienu mākslinieki. Caur videomākslu un performanci var aptvert ļoti plašu laikmetīgās mākslas ainu. Šo kolekciju pamatoti var dēvēt par vienu no interesantākajām un radošākajām kolekcijām laikmetīgajā mākslā," uzsver Inga Šteimane.

Izstādes mākslinieki ir Fransiss Aliss, Eds Atkinss, Triša Baga, Džons Boks, Pols Čans, Sipriens Gaijārs, Jespers Justs, Klara Lidena, Helena Mārtena, Tonijs Ourslers, Mika Rotenberga, Matilde ter Heine, Ārons Jangs, Tobiass Zeļonijs, kā arī astoņas dokumentācijas no Jūlijas Stošekas kolekcijas performanču programmas "Numur trīs: šeit un tagad".

Foruma "Baltā nakts" laikā 6.septembrī izstādē notiks divas performances, kuru autori ir jaunie mākslinieki - Marinas Abramovičas audzēkņi, kuri piedalījušies Jūlijas Stošekas kolekcijas performanču programmā "Numur trīs: šeit un tagad". Plkst. 20 varēs redzēt Enhes Hongas performanci "Piebraucamais ceļš", bet plkst. 22 Niko Vašelāri performanci "Bezvārdu fosilija".

Kā jau vēstījām, "Baltās nakts 2014" programmā būs vairāk nekā 50 dažādi projekti, kas naktī no 6. uz 7.septembri aicinās Rīgas iedzīvotājus un viesus palikt nomodā un iepazīt aktuālās kultūras norises.

Visu pasākumu karti variet apskatīt 1188.lv mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti