Kultūras ziņas

Aijas Vītoliņas solokoncerts mainītā ampluā

Kultūras ziņas

Vīru kora GAUDEAMUS "Dvēseļu izlaušanās"

Rīgas Pasaules filmu festivāls

Rīgā notiek trešais Pasaules filmu festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 5. līdz 8.maijam „Kino Bize” sadarbībā ar Tallinas Universitāti un Latvijas Antropologu biedrību četru dienu garumā rīko nu jau trešo Rīgas Pasaules filmu festivālu. Kā ierasts, šajā festivālā ne tikai demonstrē filmas, bet arī diskutē kā ar audiovizuāliem paņēmieniem dažādos veidos runāt par cilvēkiem, priekšmetiem un apkārtējo vidi.

Rīgas Pasaules filmu festivāla programmas vadmotīvs šogad ir „Iztēlotās ainavas”. Tās ir gan etnogrāfijas, gan ekoloģijas tēmas, taču pamatā tas ir režisorisks skatījums uz to, kā cilvēks mijiedarbojas ar vidi.

"Tā ir interesanta provokācija. Ainava un mūs ietverošā vide nav tikai ģeogrāfiska vieta. Filmā to izveido autors, un caur viņu mēs apgūstam šo vietu. Tieši tā mēs paši iepazīstam apkārtējo vidi, jo pasaule nav kaut kas “tur ārā”, tā ir daļa no mums," saka Tallinas Universitātes Sociālās antropoloģijas katedras vadītājs Karlo Kubero.

Daži no autoriem piedalīsies festivālā un pēc filmu seansiem skatītāji varēs noskaidrot, kā viņi veido savu antropoloģisko kino. Turklāt šogad festivāla programmas centrā būs viena režisora darbi.

"Mēs esam paralēli filmu programmai izveidojuši retrospekcijas programmu, kas šogad ir veltīta britu režisorei Tonijai de Bromhedai," stāsta festivāla organizators Māris Prombergs.

Pavisam festivālā tiks izrādītas 15 filmas no Meksikas, Ēģiptes, Vācijas un citām valstīm. Bet 5.maija vakarā festivālu atklās ekstravagantā čīliešu režisora Patricio Guzmana filma "Pērļu poga".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti