Kultūras ziņas

Prozas lasījumu romantika

Kultūras ziņas

Gleznotāja Jāņa Kalniņa "Klusā dzīve"

Krievijas dokumentālisti pret totalitārismu

Rīgā izrādīs Krievijas neatkarīgo dokumentālā kino festivāla «ArtDocFest» filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 6 mēnešiem.

Rīgas Starptautiskā filmu festivāla laikā tiks izrādītas arī Krievijas prestižākā neatkarīgo dokumentālo filmu festivāla "ArtDocFest" filmas. Festivāls pazīstams ar savu brīvdomību un atklāto vēršanos pret Kremļa politiku.

"ArtDocFest" Rīgā izrādīs sešas spilgtākās pēdējo divu gadu filmas. Visu centrā ir Krievija, tās iedzīvotāju sadzīve un cerības.

"Šogad ar draugiem vēlamies Latvijas skatītāju iepazīstināt gan ar "ArtDocFest", gan Krievijas vidi. Es to saku uzmanīgi, domājot nevis to Krieviju, kas ņēmusi rokās ieročus, bet to lielo Krievijas pasauli, kas dzimusi kultūras vidē un darbojas savstarpējas sapratnes vārdā," stāsta festivāla "ArtDocFest" prezidents Vitālijs Manskis.

Manskis ir viens no tiem Krievijas kino režisoriem, kurš šī gada martā parakstīja atbalsta vēstuli kultūras darbiniekiem Ukrainā, vēršoties pret Kremļa ideoloģijas propagandu. Arī tagad festivāla prezidents uzsver, ka filmu skate Rīgā ir jo īpaši svarīga. Starptautiskai sabiedrībai ir jāzina, ka Krievijā ir demokrātiski domājoši kultūras cilvēki.

"Domāju, ka vismaz šobrīd Krievijā dokumentālais kino virzās propagandas kino sliedēs. Tā ir ļoti bīstama tendence, kuru jau novērojām 20.gadsimtā. Tā pie nekā laba nenoveda. Tāpēc mēs kā institūcija mēģinām rādīt un popularizēt materiālu, kas domāts cilvēkam - domājošam, jautājošam, tādiem, kuri meklē atbildes," norāda Vitālijs Manskis.

Bez Krievijas režisoriem "ArtDocFest" skati pārstāvēs autori no Ukrainas, Igaunijas, Austrijas un Kazahstānas. Pirmās filmas tiks izrādītas 4.decembra vakarā kinoteātrī "K.Suns".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti