Režisora Andra Gaujas filma «Nekas mūs neapturēs» iegūst balvu Salerno festivālā Itālijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Režisora Andra Gaujas attiecību drāma “Nekas mūs neapturēs” saņēmusi balvu Salerno starptautiskajā kinofestivālā. 1946. gadā dibinātais Salerno festivāls ir otrs senākais kinofestivāls Itālijā pēc Venēcijas kinofestivāla, un Latvija tajā ir pārstāvēta pirmoreiz, informēja filmas producenti.

Salerno festivāls šogad noritēja jau 74. reizi un pirmoreiz tiešsaistē. Andra Gaujas spēlfilma “Nekas mūs neapturēs” izcīnījusi balvu pilnmetrāžas spēlfilmu konkursa programmā. Tā kā filmas pārstāvji ceļošanas ierobežojumu dēļ nedrīkstēja piedalīties festivālā, balvas statuete šobrīd ceļo uz Latviju pa pastu.

Producenti arī atzīmēja, ka studijā “Riverbed” tapusī filma “Nekas mūs neapturēs”, spītējot pandēmijai, ir nonākusi starptautiskā apritē — studija noslēgusi līgumu ar starptautisko filmu izplatītāju “Antidote Sales”, ko dibinājis Krievijas kinokritiķis un festivālu kurators Antons Mazurovs. Filma tikko prezentēta arī Argentīnas filmu tirgū “Ventana Sur”, un izplatītājs uzsācis pārrunas ar virkni ārvalstu televīzijas kanālu.

Filmas “Nekas mūs neapturēs” centrā ir dominējošs mūzikas producents Ralfs, ko atveido Andris Keišs. Sava nepiekāpīgā rakstura dēļ viņš piespiež sievu (lomā Kristīne Nevarauska) un mīļāko (Elza Gauja) sadzīvot vienā īpašumā, kur turklāt vēl mīt viņa divpadsmitgadīgā meita (Dārta Stepanova). Eksperiments pārvēršas nesaudzīgā cīņā katram par savām interesēm. Filmas pārstāvji atzīmēja, ka filma ir izraisījusi neviennozīmīgas reakcijas gan kritiķu, gan skatītāju atsauksmēs.

Filma 2019. gadā tika izvirzīta deviņām Nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” nominācijām astoņās kategorijās: “Labākā pilnmetrāžas spēlfilma”, “Labākais aktieris” (Andris Keišs), “Labākā aktrise” (Kristīne Nevarauska un Elza Gauja), “Labākais spēlfilmas operators” (Aleksandrs Grebņevs), “Labākais mākslinieks” (Jurģis Krāsons), “Labākais kostīmu mākslinieks” (Līga Krāsone), “Labākais komponists” (Gatis Ziema, Andris Gauja), “Labākais skaņu režisors” (Jevgenijs Kobzevs).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti