Rēzeknē sākas starptautiskais Baltijas reģiona īsfilmu festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Dzīve kā kino" - ar šādu moto šogad pilsētas svētkus svinēs Rēzekne. Par vienu no svētku pārsteidzošākajiem faktiem kļūs "Open Place" - pirmo reizi Latgales vēstniecībā „Gors” notiks starptautiskais Baltijas jūras reģiona valstu īsmetrāžas filmu festivāls. Pasākums ilgs piecas dienas, un tā laikā notiks īsfilmu konkurss ar starptautisku žūriju. Galvenā godalga tiks piešķirta par labāko spēlfilmu.

„Trīs dienās būs konkursu filmu skate, kurā apmeklētāji varēs skatīties 27 īsfilmas no dažādām Baltijas jūras reģionu valstīm, kopumā 11 valstis. Programma ļoti interesanta, dažādām gaumēm un neredzētas filmas. Būs arī filmu seansi rītos un vakaros, tā saucamās ārpuskonkursa filmas, kur būs skatāmas lentas gan no Krievijas, gan no Vācijas un Latvijas, arī slavenā Jāņa Norda „Mammu, es tevi mīlu”, kā arī citas filmas. Īsfilmu programma, spēlfilmas, dokumentālā kino programma. Tā kā filmas no rīta līdz vakaram, laipni aicināti Rēzeknē,” par festivāla norisi stāsta „Gors” mākslinieciskās nodaļas vadītāja Ilona Rupaine.

Festivāla atklāšanas koncertā 31.jūlijā būs iespēja noskatīties arī dziesmu spēli "Ķēniņmeita. Latgales pasaka", kas savu pirmizrādi piedzīvoja Latgales vēstniecības "Gors" atklāšanas koncertā šī gada maija beigās.

Filmu skates galvenie notikumi norisināsies 1.augustā un 2.augustā. 1.augusta vakars būs veltīts izcilā aktiera Ivara Kalniņa jubilejai. Sumināt aktieri ieradīsies arī viņa kolēģi no Latvijas, Krievijas un Lietuvas.

Kinofestivāla "Open Place" noslēguma koncertā 4.augustā iemīļotās dziesmas no "vecajām, labajām" kinofilmām spēlēs un dziedās projekts "Plenēra koncerts", kurā apvienojušies Karīna Tatarinova, Jānis Stafeckis, Artūrs Noviks un citi mākslinieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti