Rēzeknē kinofestivālā «Open Place» – īsfilmas, koncerti un tikšanās ar aktieriem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

15.augusta vakarā Rēzeknē, Latgales vēstniecībā “Gors”, sāksies VI starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls “Open Place”. Līdz 19.augustam festivālā iespējams iepazīties ar jaunākajām īsfilmām, izbaudīt koncertus un tikšanās ar kinoaktieriem, informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs.

Šogad pieaudzis kinofestivāla konkursam iesniegto īsfilmu skaits – pagājušajā gadā tika saņemti 411 pieteikumi, bet šogad – 440 īsfilmas. Kinofestivāla “Open Place 2018” konkursa programmā iekļautas 24 filmas no 13 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Dānijas, Īslandes, Norvēģijas, Polijas, Krievijas, Zviedrijas, Somijas un kopražojuma filmas no Grieķijas un Apvienotās Karalistes.

“Open Place” konkursa īsfilmas tiks demonstrētas 16., 17. un 18. augustā, un tās vērtēs starptautiska žūrija: žūrijas komisijas priekšsēdētājs – kinorežisors Jans Hriņaks (Jan Hryniak, Polija), kinorežisors Tims Elrihs (Tim Ellrich, Vācija), kinorežisors Kristiāns Haskjolds (Kristian Håskjold, Dānija), kino un teātra aktieris Sergejs Muhins (Сергей Мухин, Krievija), kino un teātra aktieris Mārtiņš Vilsons (Latvija).

Kinofestivāla noslēguma koncerts izskanēs 19.augustā, kad tiks paziņoti īsfilmu konkursa uzvarētāji sešās nominācijās: festivāla “Grand Prix”, labākā aktrise, labākais aktieris, labākais režisors, labākais scenārijs un labākais operators.

KONTEKSTS:

Starptautiskais īsfilmu kinofestivāls “Open Place” Rēzeknē aizsākās 2013.gadā ar mērķi popularizēt un sekmēt Eiropas un Latvijas kinematogrāfa attīstību, rosināt jaunu un talantīgu kino nozares profesionāļu pieredzes apmaiņu un sadarbību, kā arī veicināt Rēzeknes atpazīstamību.

Festivālu rīko Rēzeknes dome un pašvaldības aģentūra “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” sadarbībā ar nevalstisko organizāciju kinoindustrijas attīstībai “Blagaja vestj” (Krievija).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti