Kultūras ziņas

Kuzņecova porcelāns Durbes pilī

Kultūras ziņas

Zellera "Māte" Rešetina režijā

Tapusi filma par Atmodas labirintu

Pie LTV skatītājiem dodas dokumentālā filma «Atmodas labirintā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

30 gadus pēc Atmodas pētnieki joprojām meklē atbildes uz daudziem neskaidriem jautājumiem. Vienu no tiem – par PSRS Valsts drošības komitejas (VDK jeb čeka) ietekmi uz neatkarības procesiem – analizē arī Latvijas Televīzijas dokumentālā filma “Atmodas labirintā”. Tie būs fakti un intervijas divu sēriju garumā, no kurām pirmā būs skatāma jau 30. janvāra vakarā LTV1 un Replay.lv.

Varētu šķist, ka par Atmodas gadiem, personām un notikumiem nav palikuši nekādi noslēpumi. Tomēr cīņā par neatkarību netrūka zemūdens akmeņu. Filma “Atmodas labirintā” cenšas apzināt tā laika Komunistiskās partijas un Valsts drošības komitejas ietekmi uz Atmodas procesiem. Precīzāk – uz tajā iesaistītajām personām.

Filma atklāj, ka vairāku Atmodas cēlāju vārdi ir fiksēti nesen atvērtajos čekas maisos.

Viņu ceļu Atmodas laika labirintā komentē tā laika Tautas frontes līderi, ietekmīgi partijas biedri un vēsturnieki, starp kuriem arī viens no vadošajiem VDK darbības pētniekiem Krievijā Ņikita Petrovs.

Filma ir daļa no Latvijas Televīzijas, žurnāla “Ir” un portāla LSM.lv kopprojekta “Čekas ietekme uz nacionālās Atmodas procesiem”. Reizē tā atgādina, cik sarežģītos apstākļos dzima brīvība un cik daudz tās vēsturē vēl būs jāpēta vēsturniekiem.

Filmas "Atmodas labirintā" pirmā daļa – 30. janvārī pulksten 21.15, otrā daļa – 31. janvārī pulksten 21.15 LTV1 un REPLAY.lv

LTV dokumentāla filma. «Atmodas labirintā»: 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti