Mirusi aktrise Elita Krastiņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien mūžībā aizgājusi teātra un kino aktrise Elita Krastiņa (1954), liecina portālā „nekropole.lv” publicētā informācija.

Atvadīšanās no Krastiņas notiks sestdien plkst. 12 Krematorijas zālē.

Krastiņa Dailes teātra V studijā no meitenēm bija visjaunākā, pirms iestāšanās teātrī kopā ar daudziem saviem nākamajiem Dailes teātra studijas biedriem mācījusies Rīgas Kinostudijas Tautas kinoaktieru studijā, tad – Dailes teātra V studijā, portālam lsm.lv norāda Dailes teātris.

Studijas mācību izrādē spēlējusi Antigoni, tūlīt pēc tam Ievu Dailes teātra slavenajā iestudējumā „Īsa pamācība mīlēšanā”, nevainojami gan iekļaujoties, gan izceļoties izrādes tēlu galerijā. Studijas diplomdarbi – Zina „Orfejā” un Rasma „Pēdējā barjerā”, un jauno aktrisi bija pamanījuši ne tikai teātra apmeklētāji, bet arī Rīgas Krievu Drāmas teātra galvenais režisors Arkādijs Kacs, kurš drīz pēc tam Dailes teātrī veidoja vienu no saviem visveiksmīgākajiem iestudējumiem – M.Gorkija „Barbarus”, un Elitai tika iedalīta Katjas Redozubovas loma.

Viņas Katja kā mazs zvērēns izmisīgi cīnās par savu cilvēka cienīgu vietu dzīvē. Drīz vien Elita ir Mertke Matuša - Eduarda Pāvula partnere E.Štritmatera „Bišu Olē”. Tēlu galerijai pievienojas jauno aktrišu sapnis - Ņina Zarečnaja A.Čehova „Kaijā”, lieliskajā teātra galvenā režisora Arnolda Liniņa iestudējumā. Tad notiek pāriešana uz Dailes teātra jaunajām telpām, un Elita jaunās teātra ēkas atklāšanas uzvedumā „...Visu savu mūžu...” ir Kolumbīne, kura kopā ar Arlekīnu un Brigellu delartiskā vieglumā vada šī uzveduma pirmo daļu.

Seko lomas visdažādāko žanru un laiku lugās, gan Dina Raiņa „Jāzepā un viņa brāļos”, gan Mitila M.Māterlinka „Zilajā putnā”, gan Luīze Elingtone V.Evanza un Velentaina „Kaudzēm naudas”. Viņu ievēro arī viesrežisors no Zviedrijas Andris Blekte, kurš viņai iedala Eleinas lomu Dž.Keselringa „Arsēnā un vecajās mežģīnēs”, pēc tam Antuanetes lomu Ž.Feido „Pie galantās vāverītes”. Elita ir arī viena no galvenajām varonēm R.Paula, Rutku Tēva „Vella kalpos” – Rūta un Stella F.Krommelinka „Burvīgajā ragnesī”. No malas skatoties, šķiet, ka nav ne mazāko šaubu, ka mākslinieces ceļš turpināsies tikpat veiksmīgi, taču... samērā agri „uzdod” veselība. Veselības problēmām saasinoties, Elita no teātra 1995.gadā aiziet, nostrādājusi tajā 21 gadu, nospēlējusi vairāk par 50 lomām.

Elita Krastiņa pazīstama arī kā aktiera Edgara Liepiņa bijusī sieva. Krastiņas un Liepiņa astoņu gadu laulībā dzimusi meita Nora.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti