Kuldīgā notiks trešais Dizaina filmu festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kuldīgā no 31.jūlija līdz 2.augustam notiks trešais Dizaina filmu festivāls.

Dizaina filmu festivāla trīs dienu programmu Kuldīgā veidos sešas pilnmetrāžas dokumentālās filmas, kas pētīs ar mākslu un radošumu saistītās jomas. Paralēli filmu programmai vairākās vietās Kuldīgā tiks rīkoti arī citi ar dizaina tematiku saistīti notikumi, tostarp vakariņas ar sarunām par pilsētvides jautājumiem.

Svētdien, 2.augustā, ar lekciju par dažāda veida iedzīvotāju pašdarbības un vides apdzīvošanas veidiem uzstāsies pilsētvides aktīvists un interneta bloga "Urban funscape" autors Guntis Stirna, kam sekos Kuldīgas novada domes sniegtie piemēri un neformālas sarunas ar klātesošajiem.

Vakara turpinājumā iecerēts demonstrēt Muminga Cai  2014.gada filmu "Izgatavotājs" par visdažādākajām konstruēšanas un pašdarbības izpausmēm no nelieliem glīti veidotiem interjera priekšmetiem brīvā laika pavadīšanai līdz sarežģītiem mājas apstākļos izstrādātiem augsto tehnoloģiju produktiem, to vispārējo ietekmi uz sabiedrību, kultūru un ekonomiku ASV.

Dizaina filmu festivāls, kura idejas autori un kuratori ir Singapūras dizaina studija "Anonymus", radies 2010.gadā un pievēršas ne tikai dizaina, bet arī citu mākslas jomu, pilsētvides un sociāliem jautājumiem. Festivāls Singapūrā norisinās katru gadu un paralēli ceļojis arī uz vairākām citām pasaules pilsētām, tostarp Portlendu, Berlīni, Taipeju, Kaohsiungu un Bangkoku. Trešo gadu pēc kārtas Dizaina filmu festivāls notiek arī Kuldīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti