Kosmoss un seriāli. Īsfilmu festivāls «2Annas» aicina uz lekciju par zinātnisko fantastiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls “2Annas” 10. decembrī, “Kino Augusts” Kaņepes kultūras centrā aicina uz jau trešo kino lekciju ciklā “Kosmoss”, kas šoreiz pievērsīsies tēmai “Kosmoss un seriāli”, medijus informē festivāla pārstāvji. Lektors un kino blogeris Sergejs Timoņins vedīs klausītājus kosmiskā piedzīvojumā caur galaktikām, zinātnisko fantastiku un paaudzēs mīlētiem TV seriāliem un meklēs iemeslus, kāpēc atbildes uz visuma jautājumiem pirmkārt ir jāmeklē mūsos pašos.

Lekciju cikla “Kosmoss” pievēršanās seriāliem ir likumsakarīga – mūsdienās tie ieņem aizvien būtiskāku lomu audiovizuālajā žanrā, un cilvēku alkas pēc kosmosa dzīlēm joprojām ir neizsmeļamas arī TV ekrānos.

Lektors Sergejs Timoņins stāsta: “Zinātniskās fantastikas seriāli ir mūsu kultūras neatņemama sastāvdaļa. Skatīti bērnībā un jaunībā TV vai arī šobrīd straumēšanas platformās – tiekšanās uz citām galaktikām, dimensijām vai vienkārši kaut kur tālu prom, kur zāle, ja tā vispār tur ir, noteikti ir zaļāka, vienmēr ir bijusi mums raksturīga.

Un pat, ja visu laiku ikoniskākais “sci-fi” seriāls “Zvaigžņu ceļš” (“Star Trek”) savā oriģinālajā formā ir praktiski pagājis Latvijai garām, tas nenozīmē, ka mēs TV fantastiku cienītu mazāk – par to arī būs stāsts!"

Lekcijā tiks apskatīti piemēri no tādiem seriāliem kā “Star Trek”, “Battlestar: Galactica”, “Farscape”, “Babylon 5”, “Battlestar Galactica”, “Futurama” un citiem.

Turpinot jau pagājušajā gadā iesākto, “2Annas” arī šogad Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla  ieskaņā kino entuziastiem piedāvā lekciju ciklu par nākamā festivāla fokusa tēmu – “Kosmoss”. No 10. līdz 16. februārim 24. Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla “2Annas” ietvaros tiks izrādītas filmas, kuras dažādos veidos apskata ārpus planētas zemes eksistējošas parādības, un aktualizē jautājumus par citplanētiešu eksistenci, ceļošanu laikā, melnajiem caurumiem un to, kā mikrokosmosā notiekošās parādības atspoguļo makrokosmosu.

Savukārt, ciklu “Kosmoss” noslēdzošajā lekcijā 14. janvārī lektors un animācijas filmu režisors Edmunds Jansons iepazīstinās klausītājus ar kosmosa un animācijas noslēpumainajām attiecībām.

Ieteicamais vecums lekcijas apmeklētājiem: 16+

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti