Rīta Panorāma

Intervija ar Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski

Rīta Panorāma

Intervija ar Aļonu Ostapenko par Federāciju kausa spēlēm ar Vāciju

"Dzīves vilcienā" - pirmās aktieru proves jaunajai spēlfilmai par Z. Mauriņu un K. Raudivi

Kinorežisore Ilona Brūvere veidos spēlfilmu par Zentu Mauriņu un Konstantīnu Raudivi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Režisore Ilona Brūvere sākusi izvēlēties aktierus savai jaunajai pilnmetrāžas spēlfilmai “Dzīves vilcienā”. Filmā aprakstītie notikumi un varoņu raksturi sasaucas ar latviešu rakstnieces Zentas Mauriņas dzīvi. Filmā nebūs atrodami dokumentāli materiāli, jo šis ir tikai stāsts par divu radošu personību – Zentas Mauriņas un Konstantīna Raudives – mīlestību.

Pavasarīgais filmēšanas rīts Depkina Rāmavas muižā varētu līdzināties kādam no rītiem rakstnieces Zentas Mauriņas un Konstantīna Raudives dzīvē. Depkina muižiņa izvēlēta pirmajām pilnmetrāžas spēlfilmas “Dzīves vilcienā” aktieru provēm. Režisore Ilona Brūvere atklāj, kuri aktieru pāri iecerēti Mauriņas un Raudives lomu provēm.

“Provējas ļoti interesanti aktieru pāri – Maija Doveika un Mārtiņš Kalita, Jānis Āmanis un Ērika Eglija un Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Lauris Dzelzītis,” stāsta Brūvere.

Rakstīt scenāriju par Zentu Mauriņu režisorei rosinājusi tekstila māksliniece Edīte Pauls-Vīgnere. Scenārija līdzautors ir Jānis Lācis. Filma nebūs biogrāfisku faktu un daiļrades uzskaitījums, bet mīlestības stāsts. Filmas stilistika saistās ar 60. gadiem, un varoņi ir jaunāki, nekā īstenībā bija Mauriņa un Raudive.

“Tas ir stāsts par diviem cilvēkiem, kuri mīl viens otru un kuri dzīvo citādi nekā daudzi citi. Viens dzīvo uz ratiņiem, otrs – aizraujoši savā pasaulē, kurā pēta mirušo balsis,” atklāj Brūvere.

Filmas mākslinieks ir Artis Rutks, grima māksliniece ir Baiba Grīne, operatori – Uldis Jancis un Normunds Pavlovskis.

“Es lasīju pilno scenāriju, ko Ilona atsūtīja, un man uzreiz šķita – tas stāsts ir melnbalts,” atzīst Uldis Jancis. “Melnbaltajā ir daudz vieglāk dabūt to sajūtu, jo mēs nepievēršam uzmanību atsevišķām detaļām – vairāk aktieriem, kustībām un gaismēnām.”

Kad filmas proves būs uzņemtas, sāksies grūtais finansējuma piesaistīšanas laiks, lai jaunajā spēlfilmā skatītāji varētu izdzīvot Zentas Mauriņas un Konstantīna Raudives mīlasstāstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti