Kinofestivāls «Baltijas pērle» šogad notiks oktobrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kinofestivāls “Baltijas pērle” šogad notiks no 7. līdz 12. oktobrim kinoteātrī “Splendid Palace”, informēja festivāla organizatori.

Festivāls no ierastajiem septembra datumiem pārcelts uz oktobri Covid-19 pandēmijas dēļ. Taču, kā norāda festivāla rīkotāji: “Kino uz lielā ekrāna tiks izrādīts vienmēr. Cilvēki dodas un dosies uz kinoteātri ne jau skaņas, attēla vai ērto krēslu dēļ, bet tāpēc, lai dalītos šajā pieredzē ar tiem, kas atrodas blakus. Filmas skatīšanās vienatnē nav salīdzināma ar tās skatīšanos arī citu kinomānu pulkā. [..] Mūsu festivāls ir šādu cilvēku tikšanās vieta kinozālē, kur pārņem īpašas sajūtas.”

Kinofestivāla programmā tiks iekļautas 16 filmas, kurās sev svarīgu autorvēstījumu varēs atrast visdažādākā vecuma skatītāji ar visdažādākajām gaumēm, sola organizatori.

Festivāls piedāvās izcilu režisoru, aktieru un scenāristu filmas, turpinās izrādīt labākos kinoklasikas darbus no 35 mm kinolentes, jaunas filmas, kuru pirmizrādes notikušas vai drīz notiks vērienīgākajos pasaules kinoforumos, kā arī ekstravaganto un jau tradicionālo programmu “Kino un mode”.

“Vienojošais šajās visādā ziņā atšķirīgajās filmās ir augsta aktiermeistarība – Entonijs Hopkinss, Žiljeta Binoša, Madss Mikelsens, Džūdija Denča, Džūda Lovs, Mariona Kotijāra, Vigo Mortensens, Olīvija Kolmane. Šīs uzskaitījums ne tuvu nav pilnīgs, toties iespaidīgs,” atzīmē festivāla rīkotāji.

Festivālu atklās pasaulslavenā dāņu kinorežisora Tomasa Vinterberga “reibinošā” komēdija “Vēl pa mēriņam”.

Filma tika iekļauta šī gada Kannu kinofestivāla oficiālajā programmā un tiks izrādīta gan Toronto, gan Sansebastjanas kinofestivālā.

Ieviešot nepieciešamos drošības pasākumus, kinoteātra “Splendid Palace” vadība ir divkārt samazinājusi sēdvietu skaitu Lielajā un Mazajā zālē. Turklāt būs divreiz ilgāks seansu starplaiks, kurā pienācīgi izvēdināt telpas.

“Lai nepaaugstinātu biļešu cenas un vienlaikus padarītu festivāla apmeklējumu pēc iespējas patīkamāku, festivāls pārdos biļetes uz kinoseansiem tikai ģimenes paketēs – katrā pa 2, 3 vai 4 biļetēm,” norāda organizatori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti