Dienas ziņas

Jaunie arhitekti būvē vasaras teātra festivāla pilsētu

Dienas ziņas

Skolēni Latvijai atved trīs bronzas medaļas

Latgalē turpina uzņemt V. Kairiša filmu

Kairiša filmas «Pilsēta pie upes» uzņemšanā paveikta jau puse darba

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jaunās Viestura Kairiša filmas “Pilsēta pie upes” vasaras  epizodes uzņemtas Dienvidlatgalē un Lietuvā, bet  par galveno filmēšanas vietu izvēlēta Krāslava. Filmēšana notiek paredzētajos termiņos, un paveikta jau aptuveni puse darba.

“Ir tāda pilsētas svētku diena, kur Ulmaņa laiki. Nu, kur kuģītis ar jaunu nosaukumu “Baltais gulbis”, tādi tā kā kuģa palaišanas svētki. Mums jau tie totalitārie laiki atgriežas, un visās pilsētās ir tie pilsētas svētki,” stāsta režisors Viesturs Kairišs.

Raitākai filmēšanai gan nedaudz traucējot šī brīža karstās vasaras dienas. Kairišs uzsver, ka laika nav daudz un rezerves laika filmēšanai neesot.

“Filma ir diezgan liela, varētu teikt – liela, un ar esošo budžetu savākt cilvēkus - nu grūti, grūti,” viņš atzīst.

Savukārt galvenās lomas atveidotājs Dāvis Suharevskis stāsta: “Baigā atpūšanās nav, bet nav arī tāda “katorgas” sajūta. Ir diezgan patīkami, jo visu laiku ir apkārt ļoti interesanti cilvēki, ir ļoti skaistas vietas.”

Filmā būs redzami daudzi masu skati, un jau līdz šim iespēju filmēties un sadarboties ar profesionāliem aktieriem izmantojuši vairāki simti cilvēku, īpaši no Latgales. Interesentiem iespēja pieteikties filmēties ir arī joprojām, jo lielie masu skati vēl tikai priekšā.

“Mums visu laiku vajag daudz cilvēku. Tad es arī skatos tos cilvēkus, mēs atlasām, kas mums liekas tādi derīgāki. Tas tāds nemitīgs process,” skaidro Kairišs.

“Latgales cilvēki zina, ka mēs darām vienu lielu, kopēju lietu.

Viss, ko varu pateikt – tikai ar prieku, ar smaidu mēs ejam uz priekšu, un es domāju, pēc kāda laika mūsu skatītāji, Latgales cilvēki, un arī pasaules cilvēki, uz to paskatoties, sacīs: "Uh!"!” savas cerības pauž Māris Susejs, kurš filmā atveido kuģīša kapteini.

Atsevišķu epizožu filmēšana divas dienas notika arī Lietuvā, pierobežas teritorijā. Vēl šovasar vairākas radošās komandas tikšanās paredzētas Rēzeknē, Ludzā, Varakļānos, Viļānos, Jēkabpilī un arī pie jūras.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti