Filmu industrijas 50 nākotnes līderu vidū arī Latvijas pārstāvis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Prestižais filmu industrijas izdevums „Screen International” (Screen) nosaucis 50 nākotnes līderus filmu pārdošanā un izplatīšanā, starp kuriem ir arī Latvijas producēšanas kompānijas "Platforma Film" producents Kristians Alhimionoks, lsm.lv informē Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

21. maijā Kannu filmu tirgū „Screen” organizēja oficiālu pieņemšanu un semināru „Nākotnes līderis 2014”, kurā 50 izvirzītie izplatītāji prezentēja savus projektus, vienlaikus veidojot sadarbības tīklu.

Pērn „Nākotnes līderis 2013” pulcēja jaunos producentus, taču šogad „Screen”  uzmanība atkal pievērsta izplatītājiem.

„Tas, ka šogad mēs varējām izvēlēties 50 labākos no vairākiem simtiem daudzsološu kandidātu, ir filmu industrijas vitalitātes pazīme,” raksta „Screen”. „Nākotnes līderu semināram izvēlējāmies profesionāļus, kas vēl nav plaši pazīstami nozarē, tomēr nav arī iesācēji; kam ir iespēja pieņemt lēmumus, bet kuri vēl neieņem vadošus amatus. Filmu pārdošanas un izplatīšanas mainīgā pasaule tuvākajos gados piedzīvos ievērojamus izaicinājumus, piemēram, palielinoties digitālo platformu ietekmei un vienlaikus samazinoties TV tirgus daļai. Tāpēc mēs uzskatām par svarīgu sapulcināt šos dinamiskos un iedvesmojošos nākotnes līderus, kas virzīs nozari.”

Kristians Alhimionoks darbojas kā producents filmu kompānijā „Platforma Film”, kā arī ir mārketinga vadītājs kompānijā „Latvian Theatrical Distribution”, kas izplata „20th Century Fox” un” Dreamworks” filmas kinoteātros visā Latvijā. Alhimionoks ir studējis mediju un izklaides menedžmentu Lielbritānijā, Nīderlandē, Amerikā un Somijā. 

Filmu izplatīšana un pārdošana ir ļoti būtiska filmu nozarē – tas nodrošina gan plašu pieejamību auditorijai, gan peļņu. Šajā pasākumā kā aizraujošāko vērtēju iespēju sadarboties ar kolēģiem no visas pasaules un uzzināt par citu valstu filmu tirgu īpatnībām. Iekļūšana šādā sarakstā ir nozīmīgs stimuls turpmākajam darbam, lai attīstītu filmu biznesu Latvijā,” stāsta Alhimionoks.

Uz Starptautisko Kannu kinofestivālu Alhimionoks devies kopā ar Andreju Ēķi un Aigaru Graubu, jo filmu studija "Platforma" šobrīd aktīvi strādā pie jaunas spēlfilmas "Nameja Gredzens". Kannu kinofestivāla laikā viņi tiekas ar citu valstu kinoproducentiem, lai apspriestu kopproducēšanas iespējas un finanšu piesaisti. 

Filmas "Nameja gredzens" darbība norisinās 13. gs. Zemgalē un vēsta par karaļa Nameja gredzena leģendas rašanos. Tā būs dinamiska vikingu stila filma, paredzēta plašai auditorijai Latvijā un pasaulē. Tikko filma saņēmusi Latvijas Nacionālā kino centra finansējumu ražošanai. Filmas "Nameja gredzens" iznākšana uz ekrāniem plānota 2016. gadā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti