Aicina pieteikt darbus 25. starptautiskajam īsfilmu festivālam «2ANNAS»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls “2ANNAS”, kas nākamgad norisināsies no 9. līdz 15. aprīlim, aicina pieteikt filmas 25. festivāla konkursa programmai, medijus informē festivāla pārstāvji.

Darbus iespējams pieteikt četros konkursos: starptautiskajā īsfilmu konkursā, Baltijas īsfilmu konkursā, starptautiskā vidēja garuma filmu konkursā un starptautiskajā bērnu un jauniešu konkursā.

Līdz šī gada 1. decembrim filmu autori, producenti, filmu studijas un augstskolas festivāla konkursa programmām ir aicinātas iesniegt dažādu žanru īsa un vidēja garuma filmas, kas tapušas 2019. vai 2020. gadā. Arī šogad festivāla atlases komisija izvēlēsies filmas, kas lauž kino tehniskās un mākslinieciskās robežas, kā arī stāsta par aktuālām, provokatīvām un nereti neērtām tēmām lokāli un starptautiski. Kā katru gadu festivālā atlasītās īsfilmas izvērtēs profesionāla starptautiskā žūrija.

Īpaša balva šogad tiks pasniegta Baltijas īsfilmu konkursa uzvarētājam – filmēšanas ekipējuma noma un iespēja veikt filmu pēcapstrādi 2000 eiro vērtībā – no kompānijām “BBRental” un “BBPostHouse”.

Turpinot atbalstīt Baltijas kino izplatību, Baltijas konkursam īsfilmas “2ANNAS” pieņem bez maksas. 

Jau par festivāla tradīciju kļuvusi fokusa programmu un pasākumu veidošana par vienotu tēmu, tāpēc paralēli konkursa programmām 2021. gadā festivāls pievērsīsies arī īpaši aktuālās tēmas “Zeme” izpētei.

Par festivālu

“2ANNAS” ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā. Festivāla veidotāji ik gadus piedāvā nebijušu kino pieredzi gan satura, gan formas ziņā, uzsverot kino eksperimentālo dabu un veicinot jaunus meklējumus. Festivāla mērķis ir popularizēt īsfilmas žanru, iepazīstināt skatītājus ar aktuālāko Eiropas un pasaules kino, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Īsfilmu festivālu organizē filmu studija “Urga”.

Papildu informācija par filmu pieteikšanu pieejama festivāla mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti