Laikmetu liecības, personīgas refleksijas un pasaules pārvērtības. Festivāla «Artdocfest/Riga» ceļvedis

Dokumentālā kino festivāls "Artdocfest/Riga" no 1. līdz 8. martam piedāvās divas konkursa programmas "Baltic Focus" un "Artdocfest Open", ārpus konkursa programmas "Ukraina pāri visam", "Miers kara laikā" un "ArtDoc & ProArt", kā arī vairākus īpašos seansus. Lai palīdzētu orientēties plašajā filmu klāstā, ielūkojamies konkursa programmās. Ceļvedi papildina video ar filmu veidotāju ceļavārdiem.

"Baltic Focus"

Konkursa programmā "Baltic Focus" Baltijas jūras dokumentālistu objektīvi pietuvina individuālā un kopīgā likteņa ietvariem, kuros ieslēgta ikviena cilvēka dzīve un nāve – Rietumu sapņi iepretī Nepālas īstenībai, smagu tabu tēmu laušana, morga darbinieku ikdiena, kaprači Latvijas kapu kultūrā, intīms un satricinošs zviedru mākslinieces portretējums, latviešu dokumentālists Juris Podnieks kā sava laika liecinieks, lietuviešu jauniete kā spilgta pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu vidū dzimušo paaudzes pārstāve, iekļaušanās sabiedrībā ar uzmanības deficīta un hiperaktivitātes sindromu, kā arī alkas svinēt savu esību līdz sirmam vecumam.

"Podnieks par Podnieku. Laika liecinieks"

(Antra Cilinska,  Anna Viduleja, Latvija, 2024)

Par filmu: "Podnieks – kā viens no izcilākajiem latviešu dokumentālā kino saimes pārstāvjiem – tieši un skaudri spēja runāt par laiku, sabiedrību, indivīdu un nāciju. Viņš meklēja atbildes uz sarežģītiem jautājumiem tautas vēsturē un mudināja uz pašapziņas celšanu, meklējot ceļus savas tautas saprātīgākai pastāvēšanai nākotnē. Filmā "Podnieks par Podnieku. Laika liecinieks" ietvertās intervijas, vēl neredzētie dienasgrāmatu ieraksti, kā arī foto un kino fragmenti sniedz skatītājam iespēju ielūkoties radošās personības izaugsmes līkločos un būt klāt svarīgos mūsu ne tik senās vēstures pagrieziena brīžos. Galvenais – tā ir iespēja gan atkal satikties ar Juri Podnieku, gan iepazīt viņu no jauna."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 1. martā pulksten 19.00.

"Roberta"

(Elena Kairīte, Lietuva, 2023)

Par filmu: "Filma seko jaunas sievietes Robertas gaitām. Šis kinodarbs, kas tapis vairāku gadu garumā, pēta, ko nozīmē radīt un pastāvīgi pārradīt sevi. Roberta iemieso savas paaudzes portretu, kurā gan skaudri, gan saudzīgā pietuvinājumā atsedzas 1990. gadu vidū dzimušo Lietuvas jauniešu dzīve. Robertai nav nekādu dižu gaidu – viņa tiecas pēc klusas dzīves un būt labs cilvēks. Tomēr, un tas ir ļoti svarīgi, viņa nevēlas arī garlaikoties."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 2. martā pulksten 18.00.

"Vika!"

(Agņeška Zvifka, Polija, Vācija, Somija, 2023)

Par filmu: "84 gadus vecā Vika ir Varšavas klubu burziņu zvaigzne. Krāšņais putns pie dīdžeja pults pulcē ap sevi jaunus cilvēkus, skandējot, ka vecums ir tikai skaitlis. Kad piepeši sāk pasliktināties viņas veselība, laika ritējums vairs nav noliedzams. Vai viņai šķitīs jēgpilni dalīties dzīvespriekā ar citiem senioriem, mudinot viņus izdzīvot sev atvēlētās dienas pilnestīgi? "Vika!" vienlaikus gaiši un skumīgi portretē sievieti, kura apņēmusies svinēt dzīvi līdz pat pēdējai stundiņai. Patiess iedvesmas avots gan sirmgalvju paaudzei, gan jauniem ļaudīm, raugoties nākotnē."

Seansi: kinoteātrī "Splendid Palace" 3. martā pulksten 03.35 un 20.30.

"Kluss stāsts"

(Anderss Skovbjergs Jepsens, Dānija, 2023)

Par filmu: "Filmas režisors meklē savu bērnības draugu – vienaudzi, kurš viņu seksuāli izmantoja. Uzrunātais sendienu draugs negribīgi piekrīt satikties, un viņi abi atgriežas apspiestajā pagātnē, kas izvēršas drosmīgā un ārkārtīgi neparastā stāstā, laužot baismīgu tabu."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 3. martā pulksten 18.00.

"Bardo aizkulisēs"

(Marošs Pulčaks, Igaunija, 2023)

Par filmu: "Dokumentālā īsfilma aizved skatītājus unikālā ceļojumā uz morga darbinieku ikdienu. Izaicinājumi, kas saistīti ar nāvi, te atainoti, izmantojot intīmu, pietuvinātu skatījumu, kas ļauj ielūkoties pasaulē, ko bieži vien ieskauj neziņa un aplami priekšstati. Vērojuma stils, gluži kā tas, ko varētu uzzināt muša uz sienas, atklāj pārdomas rosinošu un daudz atklājošu personāla personīgo pieredzi. Filma izaicina skatītāju uztveri un sniedz dziļāku izpratni par grūto un vitāli svarīgo darbu, ko ik dienu veic morgā."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 4. martā pulksten 18.00.

"Tinte, asinis un zeķes"

(Johans Rībe, Zviedrija, 2023)

Par filmu: "Intīmā portretējumā vērojam grafiti mākslinieces Psykos ikdienas gaitas. Viņa ir talantīga, stipra, apveltīta ar atjautīgu prātu, stilīga un sajūsmā par savu dzīvi. Tomēr drīz atklājas garīga slimība, narkotiku lietošana, haoss, atsvešināšanās, bezpajumtnieces liktenis un dziļas skumjas pēc labākā drauga Isaka nāves."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 4. martā pulksten 18.00.

"Plāns paradīzei"

(Katija Jūrusa, Somija, 2023)

Par filmu: "Somu arhitektam Pekam Helinam uztic plānot jaunu Nepālas pilsētu, kur dzīvotu 600 000 cilvēku. Helina kungs ir ieguvis atpazīstamību ar savu eleganto urbāno modernismu. Tuvojoties karjeras beigām, viņš vēlas radīt kaut ko, "kas vēl nekad nav tapis". Jauno pilsētu vajadzētu raksturot zaļajām zonām, ilgtspējīgai enerģijai un kvalitatīviem mājokļiem, apvienojot tradīcijas ar moderniem stiliem. Tai jābūt kā paradīzei saviem iedzīvotājiem! Tomēr drīz vien rodas kultūru konflikti, jo somi un nepālieši viens otru nesaprot. Rietumu sapņi nonāk sadursmē ar nabadzīgas Āzijas valsts īstenību."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 5. martā pulksten 20.30.

"Kaprači"

(Ivars Zviedris, Latvija, 2023)

Par filmu: "Kapu racēji mums visiem sagatavo mūža mājas. Viņi veic savu darbu, stāvot pār cilvēkiem, kad tie grimst sērās, un ir pēdējās rokas, kas pieskaras kapa dvielim, apglabājot mirušo pusotru metru zem zemes. Līdzīgi citām senām profesijām – kaprači savas zināšanas un prasmes ir mantojuši vairākās paaudzēs. Nav runa tikai par bedru rakšanu, bet arī Latvijas bagāto kapu kultūru, kurā visam ir sava kārtība. Latvijas kapsētās tiekas dažādu gadsimtu tradīcijas, un tās jāpārzina katram kapracim, lai arī turpmāk saņemtu atzinības zīmogu par kapu rakšanas darbu. Pieredzējušākie ir ieguvuši jau 5000 šādu zīmogu, kas atbilst vienas Latvijas pilsētas iedzīvotāju skaitam."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 5. martā pulksten 20.30.

"Reiz bijām ogļrači"

(Kristians Jans Kohs,  Jonass Matušeks, Vācija, Šveice, 2023)

Par filmu: "Melni putekļi, spalgi metāliski trokšņi, tumši tuneļi, muskuļoti ķermeņi – tas viss nu ir pagātnē. 2018. gada beigās Vācijā tika pārtraukta ogļu ieguve. Tajā pašā gadā sevi arvien skaļāk sāka pieteikt vides aktīvistu kustība "Piektdienas nākotnei". Uz šo plašsaziņas līdzekļu kņadas un sociāli politisko notikumu fona pieci bijušie ogļrači nododas traģiskiem, smieklīgiem un aizkustinošiem jaunas nodarbes meklējumiem savā dzīvē."

Filma "Reiz bijām ogļrači"
Filma "Reiz bijām ogļrači"

"Artdocfest Open"

Šī gada konkursa skatei "Artdocfest Open" atlasītie kopumā 20 kinodarbi aptver plašu niansēti aplūkotu tēmu loku, piesaistot ar spilgtiem autoru radošajiem rokrakstiem un mākslinieciskajiem risinājumiem. Skatītāji aicināti ielūkoties laikmetu liecībās, personīgās refleksijās un pasaules pašreizējās pārvērtībās, lai izprastu kopsakarības, uzmeklētu atslēgas uz tagadni, atmaskotu pagājības un ilūziju maldos ievelkošo un saskatītu pārlaicīgo.

Par Krievijā tapušu filmu iekļaušanu festivāla programmā

Festivāla "Artdocfest/Riga" rīkotāji uzsver, ka turpina izrādīt stingru nostāju pret Krievijas sākto karu Ukrainā un atbalsta Ukrainas ceļu uz brīvības atgūšanu, parādot to arī festivāla izmantotajās krāsās, kas tādas saglabāsies, kamēr vien turpināsies karš Ukrainā. Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā festivāls nolikumā ir iekļāvis aizliegumu festivālā piedalīties filmām, kuras finansē Krievijas vai Baltkrievijas valdības vai ar to saistītas struktūras. Taču tas neizslēdz filmas, ko radījuši vai producējuši neatkarīgi krievu un baltkrievu izcelsmes autori Eiropā un citviet pasaulē, kas drosmīgi cenšas vēstīt par situāciju Krievijā. Kā norāda festivāla rīkotāji: "Viņi, riskējot ar savu dzīvību, sūta mums to valstu realitātes atainojumus, kuras sagrābuši diktatori, kas karo pret brīvo pasauli un tai pašā laikā arī pret saviem iedzīvotājiem. Latvijai ar savu vēsturisko pieredzi ir liels potenciāls, kā arī atbildīgs uzdevums nodot informāciju pārējai pasaulei par to, kas patiesībā notiek Krievijā un kā tas ietekmē demokrātiski un pret karu noskaņotos iedzīvotājus. Tieši tāpēc Ukrainā dzimušais festivāla prezidents Vitālijs Manskis ir apņēmies atmaskot autoritārus režīmus ar dokumentālo filmu palīdzību."

"Pēdējā vasara"

(Vitālijs Akimovs, Francija, 2023)

Par filmu: "Melnbaltā drāma stāsta par jauniešu dzīvi Maskavā. Viņi organizē koncertus pamestās ēkās, rīko pagrīdes boksa cīņas, dodas dabā un ir neziņā par to, kā kara apstākļos beigsies šī vasara."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 1. martā pulksten 20.00.

Filma "Pēdējā vasara"
Filma "Pēdējā vasara"

"Valsts aborts"

(Zoya Vodyanova, Čehija, ASV, 2023)

Par filmu: "Atrodoties Indijā, Sanktpēterburgas iedzīvotāja Zahara nespēj aizmirst par to, ka Ukrainā notiek karš. Dedzīgo vēlmi doties uz fronti, kaut vai kā brīvprātīgajai, neuztver ar sapratni ne viņas mīļotā, ne radi, ne draugi."

Seansi: kinoteātrī "Splendid Palace" 1. martā pulksten 20.00 un 2. martā pulksten 23.00.

Filma "Valsts aborts"
Filma "Valsts aborts"

"Nejaušā prezidente"

(Maiks Lerners,  Martins Herings, Lielbritānija, 2023)

Par filmu: "Neticams stāsts par Svjatlanu Cihanousku – parastu mājsaimnieci no Baltkrievijas. Kad viņas vīrs tika arestēts par uzdrīkstēšanos izaicināt Aleksandru Lukašenko, pēdējo Eiropas diktatoru, Svjatlana spēra drosmīgu soli. Pēc viņas uzvaras Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās  valstī iestājās haoss, un sievietes dzīvi skāra neatgriezeniskas pārvērtības."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 2. martā pulksten 15.30.

"Dzimtene"

(Aleksandrs Mihalkovičs,  Anna Badzjaka, Zviedrija, Ukraina, Norvēģija, 2023)

Par filmu: "2020. gadā Baltkrievijas armijā iedibinātais paņēmiens pakļaut jauniesauktos, brutāli ņirgājoties, spīdzinot un nogalinot, izraisīja pieaugošu tautas neapmierinātību."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 2. martā pulksten 18.30.

"Mīkstie"

(Darja Andrejanava, Mikalajs Kupričs, Baltkrievija, 2023)

Par filmu: "Baltkrievijas geju dzīve valstī, kurā tiek noliegta viņu pastāvēšana. Bēgot no vientulības un meklējot mīlestību, galvenie varoņi rada savu paralēlo realitāti, kurā bango alkohols un uzdzīve."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 2. martā pulksten 20.30.

"Zilais pelikāns"

(Laslo Čakijs, Ungārija, 2023)

Par filmu: "Līdz ar dzelzs priekškara krišanu Ungārijas robežas ir vaļā, ikviens vēlas ceļot uz Rietumeiropu. Diemžēl daudziem tas ir pārāk dārgs prieks. Kāda jēga brīvībai, ja to nevar atļauties? Viltojot starptautisko maršrutu vilciena biļetes, trīs puiši sniedz iespēju veselai paaudzei skatīt un baudīt ārpasauli. Ilgu laiku viltotājiem viss rit gludi, bet, kad policija uzsāk izmeklēšanu, atklājas, ka brīvībai ir sava cena."

Seansi: kinoteātrī "Splendid Palace" 2. martā pulksten 23.35 un 6. martā pulksten 18.30.

"Alaman"

(Soronbeks Turgunmamatovs, Ilgizs-Šernijazs Tursunbeks Uulu, Kirgizstāna, 2022

Par filmu: "Nomadniekiem jau no sendienām ir iecienīta spēle "Alaman," ko spēlē zirgu mugurā. Tās mērķis ir izveicīgi atņemt sāncenšu pūlim nokautu mājlopu un aizjāt to nomest "īpašnieka", tas ir, spēles rīkotāju priekšā. Par izsludināto balvu sacenšas simtiem un dažkārt pat tūkstošiem dalībnieku. "Alaman" nav tikai izklaide; tā lielā mērā līdzinās starptautiskās politikas arēnai."

Seansi: kinoteātrī "Splendid Palace" 3. martā pulksten 02.00 un 15.00.

"Arsēnijs. Apbrīnojama pēcnāves dzīve"

(Aleksandru Solomons, Rumānija, 2023)

Par filmu: "Miruša mūka skatiens hipnotizē ļaužu pūļus, pārvēršoties ļoti ienesīgā zīmolā. Rumānijas baznīca gatavojas viņu iecelt svēto kārtā. Sekojot Arsēnija pēdās, dodamies iztēlotā svētceļojumā, kas ar humoru un fantāziju lauž stigu caur pašreizējo apjukumu un globālajām bailēm. Nekāda pēcnāves dzīve netiek garantēta."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 3. martā pulksten 15.00.

"Mazliet svešā"

(Svetlana Liščinska, Ukraina, 2024)

Par filmu: "Svitlana ir dzimusi Mariupolē, kas atrodas ilgi un mērķtiecīgi rusficētajā Ukrainas daļā. Viņa pēta sava prāta kolonizētos nostūrus un cenšas rast atbildes uz jautājumu, kā padomju totalitārisms un rusifikācija ietekmēja attiecības viņas ģimenē, kurā pārstāvētas četras sieviešu paaudzes."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 3. martā pulksten 18.30.

Filma "Mazliet svešā"
Filma "Mazliet svešā"

"Pēdējā relikvija"

(Marianna Kāta, Igaunija, Norvēģija, 2023)

Par filmu: "20 gadus vecs Kreisā bloka aktīvists enerģiski cenšas rast kopīgu valodu ar Krievijas politikas aktīvistiem un opozīcijas grupām, cerot ieviest pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā. Provinces pilsētā Jekaterinburgā četrus gadus ilgusī filmas uzņemšana ir izvērtusies skarbā dzīves absurda portretējumā. Krievijā vairums ļaužu sapņo par impēriskās slavas atjaunošanu, bet saujiņa brīvdomīgo izmisīgi pretojas Putina nepielūdzamajai virzībai uz pilna mēroga iebrukumu Ukrainā."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 3. martā pulksten 21.30.

"Pozīcija"

(Jurijs Pupirins, Ukraina, 2023)

Par filmu: "Stāsts par ukraiņu karavīru grupu no teritoriālās pašaizsardzības bataljona. Viņi dodas uz kaujas pozīciju, kas atrodas "pelēkajā zonā", tikai dažu simtu metru attālumā no ienaidnieka pozīcijām. Viņu uzdevums ir, slēpjoties no apšaudes, divas dienas diskrēti novērot pretinieku, palīdzēt artilērijas uguns virzīšanā un vienkārši izdzīvot. Uzbrukuma gadījumā viņiem ir jābūt pirmajiem, kas iesaistās kaujā."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 4. martā pulksten 15.30.

"Burvju kalns"

(Mariama Čačija, Niks Voigts, Gruzija, 2023)

Par filmu: "Pēc atlabšanas no tuberkulozes Mariamu joprojām piemeklē murgs, kurā viņu tur augstu kalnos, meža vidū, vecā pilī, kur mīt izstumtie. Ēka ir majestātiska, bet tās iedzīvotāji ir izslēgti no sabiedrības. Kādu dienu Mariama dodas tikties ar slepenu kopienu, lai pārvarētu savas bailes. Sadraudzējusies ar Abastumani tuberkulozes slimniekiem un daloties ar viņiem gan priekos, gan sāpēs, Mariama beidzot pārvar savas bailes. Tomēr Abastumani atklāj sen aizmirstu, nekad nestāstītu stāstu… Pagātnes rēgi atklāj kaut ko daudz draudīgāku par Mariamas pārdzīvoto – visas valsts kopīgo murgu."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 4. martā pulksten 15.30.

"Fotogrāfija piemiņai"

(Olga Černiha, Ukraina, 2023)

Par filmu: "Esejisks stāsts par karu no trīs paaudžu sieviešu skatpunkta. Olga, viņas māte (patoloģe, kas strādā morgā, kur viņa pārsteidzošā kārtā jūtas droši gaisa trauksmes laikā), un vecmāmiņa bieži sazinās videozvanos. Šo sarunu ieraksti mijas ar fotogrāfijām un video materiāliem no ģimenes arhīva, ziņu reportāžām un attēliem, kas ataino Ukrainas pagājušā gadsimta vēsturi. Tā tapis kaleidoskopisks un personisks kinodarbs. Plūstoši ceļojot laikā, tas atsedz saikni starp pašreizējo vardarbību Donbasā un Otrā pasaules kara laikā nodarītajiem postījumiem."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 4. martā pulksten 18.30.

"Migla"

(Dmitro Šovkopļass, Ukraina, 2023)

Par filmu: "Stāsts par rītu, kad Ukrainu pamodināja sirēnu kaucieni un Krievijas izšauto raķešu sprādzieni. Filmā savstarpēji mijas kustība ar stingu klusumu, miers ar karu un galu galā – dzīvība ar nāvi. Šis ir mēģinājums atainot realitātes sairšanas izjūtu, kas pārņem cilvēkus, nonākot graujošas un katastrofālas situācijas epicentrā. Runa par zaudējuma apjautu, ko visa ukraiņu tauta un valsts iedzīvotāji tā vai citādi piedzīvo šī kara gaitā."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 4. martā pulksten 18.30.

"Meli, ko sev iestāstīju"

(Jefims Grabojs, Izraēla, Serbija, 2023)

Par filmu: "Intīma kino odiseja par ģimeni, mīlestību, meliem, nodevībām un visu, kas starp to."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 4. martā pulksten 21.00.

"Atpakaļskata spogulī"

(Mačeks Hamela, Polija, Francija, Ukraina, 2023)

Par filmu: "Pa Ukrainas ceļiem brauc Polijas furgons. Tajā ir vadītājs (šīs filmas režisors) un cilvēki, kuri pēc Krievijas iebrukuma ir jāevakuē. Šis transportlīdzeklis kļūst par vāru pagaidu patvērumu, par uzticēšanās vietu trimdiniekiem, kuriem atlicis viens vienīgs mērķis – izbēgt no kara."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 5. martā pulksten 18.30.

"Dmitrijeva lieta"

(Džesika Gortera, Nīderlande, 2023)

Par filmu: "Satriecošs stāsts par viena cilvēka cīņu pret Krievijas valsts īstenoto patiesās vēstures dzēšanu. Neņemot vērā varas iestāžu nostāju, 60 gadus vecais Jurijs Dmitrijevs dziļi Krievijas mežos meklē masu kapus, kuros dus Staļina terora un represiju laikā nogalinātie. Kādu dienu viņu arestē un notiesā uz 15 gadiem soda kolonijā. Filmā šokējoši atsedzas, kā Krievijas valsts izkropļo vēstures faktus un attiecas pret savu pilsoņu cīņu par tiesībām zināt patiesību."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 5. martā pulksten 21.00.

"Piblokto"

(Anastasija Šubina,  Timofejs Gļiņins, ASV, 2023)

Par filmu: "Čukotkā, Ziemeļu Ledus okeāna piekrastē, cilvēki dzīvo nošķirti no visas pasaules. Viņu dzīve vijas ap valzirgu un vaļu medībām un savu ciematu sargāšanu, lai tajos nesirotu tundras lāči. Tas pārvērš filmu meditācijā par nāvi. Jūras dzīvnieki ir galvenais cilvēku pārtikas avots; ādas un subproduktus izmanto arktisko lapsu barošanai kažokzvēru fermā, savukārt cilvēku kapsētas kļūst par barību lāčiem. Visi šo apvidu iedzīvotāji ir iesaistīti pārtikas un nāves ciklā. Filma atkāpjas no kino ierastās ritmiskās struktūras – tā veidota kā šamanisks rituāls, kas ir jēgu piešķirošs notikums ziemeļu tautām."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 6. martā pulksten 20.30.

"Krievijas klusā saule"

(Sibilla Marija Tuksena, Dānija, 2023)

Par filmu: "Krievijas jauniešu paaudzes portretējums no 2018. līdz 2022. gadam. Alika, Aļona un Katja ir dumpinieces un anarhistes. Viņas jūtas piederīgas globālajai jaunatnei, kas sapņo par mūsdienīgu dzīvi brīvībā, tāpēc nav apslāpējama trauksme un nemiers saistībā ar nākotni. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā iestājas jauna realitāte, kas piespiež veikt sarežģītas izvēles. Viņas meklē draudzību un mīlestību un lolo cerību izbēgt no Putina Krievijas, dzīvojot nenoteiktībā, kur ilgas aizstāj smagas emocijas un centieni apspiest īstenību. Intīms un poētisks skatījums uz pašreizējiem dzīves apstākļiem un steidzamiem lēmumiem, ar ko jāsaskaras Krievijas jauniešiem, kas nespēj iztēloties savu tālāko dzīvi dzimtenē."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 6. martā pulksten 20.30.

"Karaļvalsts"

(X, Francija, ASV, 2023)

Par filmu: "Gena (viņa, nebināra) ir kvīra māksliniece no Krievijas mazpilsētas. Viņa publiski rīko radikālas performances, kas ne vien kļūst par jaunu mākslas un aktīvisma paveidu, bet arī apdraud viņas dzīvību."

Seanss: kinoteātrī "Splendid Palace" 7. martā pulksten 16.00.

Filma "Karaļvalsts"
Filma "Karaļvalsts"

Lasi par festivāla ārpus konkursa programmām un skatēm:

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti