Dokumentālā kino festivālu «Artdocfest/Riga» atklās filmas par Juri Podnieku pirmizrāde

No 1. līdz 8. martam Rīgā notiks 4. starptautiskais dokumentālā kino festivāls "Artdocfest/Riga", kura divās konkursa programmās – "Baltic Focus" un "Artdocfest Open" – būs iespēja noskatīties vairāk nekā 30 dokumentālās filmas. Skatītājus gaidīs arī vairāki īpašie seansi un trīs tematiskās programmas – "ArtDoc & ProArt", "Ukraina pāri visam" un "Miers kara laikā", savukārt festivālu atklās ar filmas "Podnieks par Podnieku. Laika liecinieks" pirmizrādi, informēja organizatori.

1. martā "Artdocfest/Riga" skates atklās pirmizrāde filmai par izcilo un pāragri mūžībā aizgājušo latviešu dokumentālā kino režisoru Juri Podnieku – "Podnieks par Podnieku. Laika liecinieks", ko Jura Podnieka studijā uzņēmušas režisores Antra Cilinska un Anna Viduleja.

"Intervijās, līdz šim nepubliskotos dienasgrāmatu ierakstos, foto un kino fragmentos atsegti radošās personības izaugsmes līkloči," teikts filmas pieteikumā. "Juris Podnieks tieši un skaudri spēja runāt par laiku, sabiedrību, indivīdu un nāciju, meklējot atbildes uz sarežģītiem jautājumiem vēsturē un mudinot uz savas tautas pašapziņas celšanu."

"Artdocfest/Riga" filmu seansi notiks tradicionālajās festivāla mājvietās – kinoteātrī "Splendid Palace", kā arī mākslas centrā "Zuzeum".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti