Rīta Panorāma

Turpinās cilvēku evakuācija no Harkivas apkaimes

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Sācies starptautiskais Kannu kinofestivāls

Sācies starptautiskais Kannu kinofestivāls

Francijas pilsētā Kannās sācies ikgadējais starptautiskai kinofestivāls. Par galveno balvu – Zelta palmas zaru – tajā sacentīsies 22 lentes.

77. Kannu kinofestivāls norisināsies līdz 25. maijam, un tā žūriju vadīs amerikāņu filmu veidotāja un aktrise Greta Gērviga.

Pasākumā,  protams, neizpalika  gājiens pa sarkano paklāju, un starp "zvaigznēm" mirdzēja aktrises Žiljeta Binoša un aktrise Džeina Fonda. Šī gada īpaša festivāla viešņa ir vēl viena amerikāņu aktrise Merila Strīpa, bet Zelta palmas zaru par īpašiem nopelniem saņems "Zvaigžņu karu" un "Indianas Džonsa" "tēvs" Dzordžs Lūkass.

Atklāšanas ceremoniju vadīja franču aktrise Kamilla Kotē, kas uzrunā norādīja, ka Kannas ir vieta, kur satiekas filmu cienītāji no visas pasaules. Tā šajā satraucošajā laikā ir vieta dialogiem, debatēm, pārdomām, kultūrai un burvībai. Savukārt atklāšanas filmas gods šogad bija piešķirts režisora Kantēna Dipjē filmai "Le Deuxième Acte" jeb "Otrais akts".


Festivāla programmā "Īpašais skatiens" šogad iekļauta arī mūsu valsts režisora Ginta Zilbaloža jaunā animācijas filma "Straume".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti