Kultūras ziņas

Čehova teātrī pirmizrādīs "Hamletu" Kairiša režijā

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Sākas īsfilmu festivāls "2ANNAS"

«Ķermenis un miesa» – sāksies īsfilmu festivāls «2Annas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šajā nedēļas nogalē Rīgā sāksies starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas". Festivāls norisināsies jau 27. reizi un tiek vērtēts kā viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā. Nedēļas garumā varēs redzēt vairāk nekā 100 īsfilmu no 25 valstīm. Festivāla galvenā tēma – "Ķermenis un miesa".

Īpaši atlasītā konkursa programmā skatītājiem būs iespēja iepazīties ar aktuālo pasaules un Baltijas valstu kino, bet fokusa programmas būs veltītas konkrētām tēmām. Festivāla rīkotāji, ņemot vērā tādas pasaules aktualitātes kā Krievijas karš Ukrainā un abortu aizliegums Polijā, šogad izvēlējušies tēmu "Ķermenis un miesa".

Festivāla programmu direktore Laima Graždanoviča skaidro: "Tas ir aicinājums mums skatīties uz ķermeni no iespējams vairākiem skatu punktiem. Mēs varam skatīties uz to gan kā uz vienkāršu ķermeni, gan kā uz miesu, gan atrast pilnīgi jaunus un citus risinājumus tam. Ļoti spēcīgs skatu punkts mums ir saistībā ar sievietes ķermeni, jo tas vienmēr ir bijis skatiena objekts, gan arī kritikas objekts."

"Kino Bize" piedāvās programmu "Sieviešu skatiens". Būs arī jaunāko īsfilmu programma no Ukrainas par kara ietekmi uz sabiedrību un par tās pārvarēšanas iespējām. Izceļot novecošanas fenomenu, būs arī programma, kas domāta senioriem.

Festivālā sev neierastā ampluā piedalīsies arī režisors Jānis Ābele. Viņš pandēmijas laikā uzņēmis īsfilmu "81 metrs".

"Ceļojuma filma pa Latvijas kinoteātriem. Īss, personisks stāsts par manu pieredzi kā kino skatītājam un kaut kādā ziņā arī atzīšanās mīlestībā pašam kino medijam kā tādam," darbu raksturo režisors

Festivāls "2Annas" norisināsies kinoteātros "Kino Bize", "K/Suns" un kultūras centrā "M/Darbnīca".

"Mums tā kā patīk intīma atmosfēra. Tas nav kā lielais kinoteātris, kur ir vairāk uz masu produkciju. Mēs radām to īpašo gaisotni, un arī skatītājiem ir tāda personīgāka kino skatīšanas pieredze," atzīmē festivāla producente Eila Moroza.

Vairāk nekā 100 īsfilmas no 25 valstīm festivālā "2Annas" varēs skatīties no 7. līdz 13. aprīlim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti