Koris, kamermūzika un «Tautumeitas». Kultūras notikumi šonedēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šajā nedēļā Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode aicina klausīties dažādu mūziku – kormūziku jaunās diriģentes Kristas Auderes vadībā, laikmetīgo kamermūziku mākslas pavadībā un grupas "Tautumeitas" viesošanos Saulkrastos. 

Koncerts "Vārds jauniejiem. Krista Audere"
Koncerts "Vārds jauniejiem. Krista Audere"

Vārds jaunajiem: Krista Audere un koris "Latvija"

Starptautiskajā Garīgās mūzikas festivālā īpaši gaidīta ir programma, kurā mūsu akadēmisko kori vadīs Erika Eriksona balvas laureāte, talantīgā latviešu diriģente Krista Audere, kura jau šosezon strādās ar visatzītākajiem Eiropas koriem. Viņai ir 33 gadi, teicami ielikti mūzikas pamati Doma kora skolā (īpašs paldies Ferijam Milleram!) un septiņos gados uzaudzēta pieredze, strādājot ar Nīderlandes dziedoņiem un apgūstot plašu repertuāru. 27. augustā Rīgas Pēterbaznīcā un 28. augustā Liepājas Sv. Jāzepa Romas katoļu baznīcā izskanēs polifonijas lielmeistara Baha, Brāmsa un Mendelsona sakrālās motetes, kas mīsies ar Agra Engelmaņa un Olivjē Mesiāna skaņdarbiem solo instrumentiem. Gertruda Jerjomenko – ērģeļpozitīvs, Kārlis Catlaks – klarnete, Ēriks Kiršfelds – čells, Guntis Kolerts – kontrabass.

Vasaras vakara kamermūzika 2021. gadā
Vasaras vakara kamermūzika 2021. gadā

Vasaras vakara kamermūzika "Zuzeum"

Tie, kuri jau pērn mākslas centrā klausījās "Sinfonietta Rīga" kamermūzikas koncertus, šo ieceri uzteica kā ļoti labu – ar tīkamu, nepiespiestu  gaisotni, ko rada netieša mākslu mijiedarbe. Arī šogad trīs augusta vakaros "Zuzeum" gaidīs viesus, lai piedāvātu stundu garas, atšķirīgas vasaras ideālās augusta nakts programmas: 26. augustā Bēthovena harmonijas un Adesa Arkādijas dārza noslēpumi, 27. augustā austrumnieku lirika un izmisīgi radošais gars, 28. augustā Baltijas zvaigznes. Atliek vien uzticēties mūziķu profesionalitātei un mākslas zinātnieces Ingas Šteimanes erudīcijai saistīt divas mūzas vienā notikumā. Koncerta apmeklētājiem būs iespēja iepazīties arī ar "Zuzeum" jaunāko izstādi "Izaug? Pieaug? Mūsdienu mākslas kolekcionēšana Baltijā".

Albums “Skrejceļš”
Albums “Skrejceļš”

"Tautumeitas" – no Japānas uz Saulkrastiem

To, ka japāņiem ir īpašas attiecības ar mūziku un sevišķi tuvas ar latviešu māksliniekiem, apliecina gan diriģentu Arvīda un Marisa Jansonu panākumi, gan Raimonda Paula "Dāvāja Māriņa" fenomens. Ne tie vienīgie. Nupat uz rokām iznēsātas latviešu "Tautumeitas", kas pēc apjomīgās tūres pa piecām Japānas pilsētām 26. augustā muzicēs Skultes ostā Saulkrastos. Etnomūziķes sagatavojušas lielkoncertu "Skrejceļš", kura programma izdota viņu jaunākajā CD versijā. Tā kā tautumeitām šobrīd ir cieša sadraudzība ar "Prāta vētras" tautudēliem, tad būtu gandrīz neiespējami, ja viņi kā goda viesi nepiestātu Skultes ostā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti