Festivāli un divvientulība ar grāmatu. Kultūras ieteikumi šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Gan akadēmiski tradicionāli, gan izaicinoši pārsteidzoši augusts turpina ieraut kultūrnotikumu virpulī tos, kas vasaras pēdējā mēneša tveicē tam gatavi ļauties. Dažus akcentus šai nedēļai iezīmē "Kilograms kultūras" žūrijas locekle, Latvijas Radio 3 "Klasika" programmu un LTV Kultūras ziņu vadītāja Liene Jakovļeva.

Apvienības "Be Flat" izrāde "Follow Me"
Apvienības "Be Flat" izrāde "Follow Me"

"Re Rīga!"

Desmitās jubilejas zīmē šovasar ritēs laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!". No 17. līdz 21. augustam divās pilsētas apkaimēs – Sporta ielas kvartālā un Āgenskalnā – satikšanās prieks valdīs izrādēs gan no Baltijas, gan citām valstīm. Ar vadmotīvu "Hello, and follow me!" ("Sveiki, un sekojiet man!"), kas atsaucas uz festivāla galvenajiem viesmāksliniekiem – Beļģijas cirka apvienību "Be Flat", festivāla rīkotāji apsolījuši žanriski, tematiski un formāta ziņā bagātīgu, piesātinātu un krāšņu notikumu programmu.

"LNSO vasarnīca"

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris augustu izvēlējies par sava festivāla "LNSO vasarnīca" norises laiku. Pēdējos gados Latgales vēstniecība "Gors" un koncertzāle "Latvija" festivāla viesiem atver durvis pamīšus, šajā nedēļas nogalē atkal aicinot uz Kurzemi. Notikumu afišā ar devīzi "Mūzikas festivāls ģimenei un draugiem" rodami simfoniskie koncerti ar lielisku pašmāju mūziķu un izcilu viesu klātbūtni, neakadēmiskāki pieskārieni un norises pavisam maziem klausītājiem, jauniestudējums jauniešiem, Latvijas pirmatskaņojums un gaidītas atkalsatikšanās. Plašs notikumu spektrs dažādām gaumēm un iespējas ar pilnu elpu izbaudīt Ventspili ir visai drošs apsolījums 19., 20. un 21. augusta kulturālai piepildīšanai.

Arno Jundzes romāns "Es nemiršu nekad"
Arno Jundzes romāns "Es nemiršu nekad"

"Es nemiršu nekad"

Notikumus var atrast arī divatā ar grāmatu. Satumsušās vakarstundās vai laiskos pēcpusdienas atpūtas brīžos varam iepazīt rakstnieka Arno Jundzes Veidenbaumu. Latviešu prozas un literatūrzinātnes mijiedarbes projekta "Es esmu…" jaunākajā romānā "Es nemiršu nekad" tā autors dokumentē dzejnieka, tulkotāja un publicista Eduarda Veidenbauma dzīves pēdējo pusotru mēnesi, vienlaikus aptverot visu mūžu. Ja Arno Jundze atzīst, ka, rakstot romānu, atklājumi nākuši viens aiz otra, tad ļoti ticams, tādi būs arī grāmatas lasītājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti