Kur šonedēļ meklēt sauli? Kultūras notikumu izlase

Ja Latvijas saules un siltuma devās šovasar manāma nepietiekamības klātbūtne, kompensāciju varam lūkot atrast kultūrnotikumu piedāvājumā, kurā dažus iegaismo "Kilograms kultūras" žūrijas locekle, Latvijas Radio 3 "Klasika" programmu un LTV "Kultūras ziņu" vadītāja Liene Jakovļeva.

Dienvidkurzemes festivals Rimbenieks
Dienvidkurzemes festivals Rimbenieks

Festivāls "Rimbenieks"

Jau 4. augustā ieskandēts, ar vairākiem koncertiem un cerībām uz iedvesmojošiem dabas apstākļiem turpinās Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) un Dienvidkurzemes novada pašvaldības kopīgi rīkotais mūzikas festivāls "Rimbenieks", kas šogad notiek jau trešo reizi. Pievēršot uzmanību kameransambļiem, ko veido LSO mūziķi un viņu muzikālie draugi, šonedēļ izskanēs vesela virkne festivāla notikumu, aicinot uz koncertvietām, kas ierasti afišās neparādās – 8. augustā tiks pieskandētas gleznainās Dēseles dzirnavas, 9. augustā Kalvenes muižas parks, 10. augustā Gramzdas baznīca, 11. augustā Ziemupes baznīca, 13. augustā Apriķu baznīca. Un arī te vēl netiks likts punkts festivālam, kas atklās gan vasarīgi līksmas un izklaidējošas, gan sevī dziļi iekšupvērstas muzikālās krāsas.

"Mūzikas Saule"

Pat ja saule, kas pie debesīm, neatspīd gribēti bieži, tad aizvien izglītojoši un ieinteresējoši silda "Mūzikas Saule" – žurnāla vasaras laidiens, kas aicina iepazīt un arī atcerēties vairākus šīgada mūzikas jubilārus, atklāt mazākzināmu latviešu komponistu dzīvesgājumus, lasīt par mūzikas apskatniekiem, pievērsties leģendām un pavisam vēl jauniem skaņražiem, iedziļināties retāk skartās tēmās, uzzināt, ko par jauniem mūzikas albumiem saka zinātāji. Un tas ir atgādinājums tikai par dažām žurnāla lappusēm, kas jāpagūst lasīt, gaidot uzaustam atkal jaunu "Mūzikas Sauli".

Izrāde "Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos" Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī
Izrāde "Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos" Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī

Teātru "Grand Prix" Cēsīs

Kamēr teātri līdz ar jaunas sezonas atklāšanu teju ik dienas nebeidz pārsteigt ar visnotaļ negaidītiem pavērsieniem, mākslas festivāls "Cēsis" sāk savu ikgadējo teātru "Grand Prix" skati, koncertzālē "Cēsis" teātramīļiem ļaujot noskatīties dažas aizvadītās sezonas labākās izrādes. Tās izvēlējusies teātra kritiķe Zane Radzobe, 11. augustā aicinot skatīt Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrādi "Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos". Par režisores Lauras Grozas veidoto izrādi Zane Radzobe raksta, ka tā "mazliet līdzinās svētbrīdim. Iestudējuma pamatā ir Sandras Kalnietes populārā grāmata, kas stāsta par autores dzimtas traģēdijām izsūtījumā Sibīrijā, bet izrāde rada iespaidu, ka tas ir visu mūsu stāsts, stāsts, kas ir savs un personisks teju ikvienai latviešu ģimenei." Pirms teātri ver priekškaru jaunās sezonas izrādēm savās mājās, ir vērts paceļot tiem līdzi cituviet.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti