Ziemassvētku pastmarkas noslēdz 2018.gada filatēlijas jaunumu izdošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Pasts (LP) izdod trīs jaunas pastmarkas sērijā "Ziemassvētki", lai ikviens jau laikus varētu nosūtīt gada nogales sveicienus Ziemassvētkos un Jaunajā gadā.

Pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta piektdien, 2018. gada 23. novembrī, Rīgas 50. pasta nodaļā tirdzniecības centrā "Origo", Stacijas laukumā 2, no plkst.8 līdz 19, informē LP.

Latvijas Pasts izdevis tradicionālās gada nogales pasta vērtszīmes, kā katru gadu akcentējot Ziemassvētku un Jaunā gada tuvošanos. Ziemassvētku pastmarku sērijas dizaina autore šogad ir māksliniece Elita Viliama. Paralēli pastmarkām izdota arī svētkiem veltīta aploksne, uz kuras attēloti latviskie svētku rotājumi – puzuri.

Katrai no Ziemassvētku pastmarkām ir atšķirīga nominālvērtība un tirāža.

Pastmarka ar nominālvērtību € 0,50 paredzēta vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā, un tās tirāža ir viens miljons eksemplāru. Pastmarka ar nominālvērtību € 0,78 atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Eiropas Savienības (ES) teritorijā, un tā izdota 150 000 eksemplāru tirāžā. Savukārt trešās pastmarkas nominālvērtība ir € 0,85, un ar to var nosūtīt vienkāršu A klases vēstuli ES teritorijā vai vienkāršu B klases vēstuli uz jebkuru pasaules valsti ārpus ES. Arī šīs pastmarkas tirāža sasniedz 150 000 eksemplāru.

Savukārt Ziemassvētku aploksnes tirāža ir 1000 eksemplāru.

Ziemassvētku sērijas pastmarku izdošanu Latvijas Pasts sāka 1994.gadā, un līdz šim tajā izdots vairāk nekā 60 pastmarku. Ziemassvētku sērijas pastmarkas iespējams aplūkot šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti