VIDEO: Aminata izdod dziesmu kopā ar «Tautumeitām»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas popdziedātāja Aminata turpina paplašināt savus muzikālos apvāršņus un laiž klajā jaunu dziesmu "Dzīvot citādāk", kas tapusi kopā ar postfolkloras meiteņu grupu "Tautumeitas", paziņojumā medijiem informē pārstāvji.

Jaunā singla autore ir pati Aminata kopā ar Jāni Šipkēvicu jeb Shipsea, kurš palīdzējis radīt dziesmas tekstu. Savukārt aranžējuma autors ir Kaspars Ansons.

"Radīt šādu dziesmu iedvesmoja man apkārt esošo sieviešu stāsti," paziņojumā stāsta "Dzīvot citādāk" autore. "Runa ir par manu māti, vecmāmiņu, tantēm, draudzenēm. Viņas gājušas cauri dažādām, citreiz pat neiedomājamām grūtībām, bet visas vieno spēja pat pēc vairākiem kritieniem tomēr piecelties, nesalūzt un iet tālāk ar smaidu sejā."

Aminata jaunajā dziesmā ielikusi gan apbrīnu, gan lepnumu par šādām sievietēm, ko var uztvert kā patiesu atbalstu pašai. "Kopā ar "Tautumeitām" man ļoti gribējās šajā dziesmā radīt tādu kā sieviešu kopības sajūtu," rezumē Aminata. "Pateikt, ka mēs, sievietes, esam spēks, kad esam kopā!”

"Šī ir pirmā reize, kad "Tautumeitas" ieraksta dziesmu, kas nav tautas dziesma," paziņojumā uzsver "Tautumeitu" vadītāja Asnate Rancāne. "Ja ar melodijām spēlējamies un atļaujamies tās mainīt, kā arī sacerēt pašas, tad vārdi mums vienmēr bijuši no tautas dziesmām. Taču, sadarbojoties ar Aminatu, nolēmām ļauties tam, kur šī dziesma mūs ved. Aminatai bija ļoti skaidra un izlolota vīzija par šo sadarbību. Lai arī dziesmas stils mums ir kas jauns, tās vibrācijas, kas valdīja mūsu starpā, nebija mums svešas."

Jau šonedēļ "Tautumeitas" uzsāks Latvijas koncerttūri, kad 21. septembrī uzstāsies Latgales vēstniecībā "GORS" Rēzeknē. Turnejas koncertos 13. oktobrī Jelgavas Kultūras namā un 11. novembrī koncertzālē "Latvija" Ventspilī kā īpašais viesis piedalīsies arī Aminata.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti