Rīta Panorāma

Grupa "Lauku Muzikanti" laiž klajā savu desmito dziesmu albumu "Soli pa solim"

Rīta Panorāma

Intervija ar LTV laika ziņu redaktoru Tomu Brici par laikapstākļiem jūnijā

Ceturtdien Esplenādes parkā norisināsies senioru festivāls "Zelta ritmi"

Senioru festivālā Esplanādē – amatnieku tirdziņš un radošās darbnīcas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceturtdien, 13. jūnijā, Rīgas sirdī – Esplanādes parkā – būs senioru festivāls “Zelta ritmi”. Tas notiks jau ceturto gadu, un neatņemama pasākuma sastāvdaļa ir senioru amatnieku darinājumu “Zelta tirgus”, kurā visi no tirdzniecības gūtie ienākumi paliek pašiem meistariem. Šogad ikviens interesents aicināts ne tikai iepirkties, bet arī piedalīties radošo senioru vadītajās radošajās darbnīcās.

Festivāls “Zelta ritmi” notiks jau ceturto gadu, šogad – 13. jūnijā Rīgā, Esplanādes parkā, no plkst. 11. Pasākums veidots kā iedvesmas un ideju apmaiņas vieta senioriem, lai gūtu jaunu pieredzi un ierosmes pilnvērtīgai un skaistai dzīvei arī sirmā vecumā.

Amatnieku “Zelta tirgū” visi no tirdzniecības gūtie ienākumi paliek pašiem meistariem. Turklāt šogad ikviens interesents aicināts ne tikai iepirkties, bet arī piedalīties senioru vadītajās radošajās darbnīcās.

“Zelta tirgus” dalībnieki ir aktīvi, prasmīgi, zelta rokām apveltīti kungi un dāmas gados, kas festivāla laikā ne tikai pārdod pašu gatavotus izstrādājumus, bet arī ar prieku un aizrautību ikvienam pasākuma apmeklētājam demonstrē, kā top viņu meistardarbi, un aicina šīs prasmes apgūt radošajās darbnīcās. Dalība “Zelta tirgū” vienlaikus ir senioru iespēja pārdot savus darbus, gūstot papildu ienākumus, jo visi tirdzniecības laikā sapelnītie līdzekļi paliek pašiem aroda meistariem.

Katru gadu tirgotāju skaits aug – šogad tirgū piedalīsies 21 aktīvais seniors, no kuriem septiņi vienlaikus vadīs radošās darbnīcas. Tādējādi festivāla “Zelta ritmi” apmeklētāji varēs iemēģināt roku filcēšanā, dekupāžā un rotu darināšanā no stieplēm.

 

 

Klūgu groziņus mācīs pīt meistars Aleksandrs, kurš ir vājredzīgs. Viņš teic, ka “redz” ar pirkstiem un tas netraucē viņu pilnveidot grozu pīšanas tehniku. Neparasta darbnīca būs dekoratīvā izšūšana ar senlaicīgu šujmašīnu. Gaidot Līgo svētkus, ikviens aicināts arī apgūt ziedu vainagu pīšanas prasmes un klausīties stāstos par pļavu ziedu un zāļu maģisko spēku vasaras saulgriežu laikā. Radošo darbnīcu zonā varēs izmēģināt keramikas trauku darināšanas prasmes, ko senioriem palīdzēs apgūt keramiķe Anda Laukevica.

Savukārt tirdzniecības zonā varēs apskatīt un iegādāties pašdarinātas, oriģinālas dzintara rotas, sapņu ķērājus, koka rotaļlietas, krāšņas īru mežģīnes, sīkplastiku un balto keramiku, pašdarinātas tekstila somas, lina izstrādājumus un citus senioru darbus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti