Kultūras ziņas

Izstāde par garlaicību Plieņciemā

Kultūras ziņas

Gaismas izrāde Nacionālajā teātrī

Kuldīgas vasaras vitrāžas

Kuldīgā visu nedēļu norit krāsainu notikumu kopums «Kuldīgas vasaras vitrāžas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jau par tradīciju bija kļuvis, ka jūlija trešās nedēļas nogalē tūkstošiem cilvēku devās uz Kuldīgu, lai baudītu grandiozās “Dzīres Kuldīgā”. Šogad 25. dzīru reize gan atlikta uz nākamo gadu, bet sarīkoti šā brīža apstākļiem piemēroti svētki – “Kuldīgas vasaras vitrāžas” – Kuldīgas estrādē, pagalmos, Pilsētas dārzā, uz Liepājas ielas un Māras dīķī skanēs koncerti dažādām gaumēm, būs skatāmas izstādes, izrādes un neredzēti vides objekti.

Svētku noskaņa radīta visu nedēļu, bet galvenie pasākumi sāksies no ceturtdienas, 16. jūlija, un ilgs līdz 19. jūlijam.

“Šogad Kuldīgas vasaras krāšņie ornamenti un sižeti savīsies krāsainās iespaidu un sajūtu vitrāžās. Kuldīgas īpašais šarms slēpjas vecpilsētas logos, kas tādēļ tiek rūpīgi sargāti un cienīti. Spožajās rūtīs atspīd pilsētas dzīve: pagalmā bērni lec klasītes, redzama kaimiņu rosīšanās, bet ielas pusē caur stiklu jaušamas klusinātu soļu un mūzikas skaņas. Garām ejot, pilsētas ciemiņš nevilšus ielūkojas aiz mežģīņu aizkara plīvura. Ko viņš meklē? Kuldīgas dvēseli. Nāc, skaties un atrodi to arī tu Kuldīgas vasaras vitrāžu krāsās!” aicina svētku rīkotāji.

Viens no “Kuldīgas vasaras vitrāžu” pasākumiem ir “Māras dīķa SPA”. Māras dīķa apkārtne pārtapusi par vietu, kur palēnināt ikdienas ritmu, ļauties atpūtai, nesteidzīgām sarunām un instrumentālas, klasiskas mūzikas pavadījumā baudīt ūdens maģiju –

tur aplūkojama grandiozā peldošā 40 metrus augstā strūklaka un ūdens ekrāns, kas dīķī tumsā iezaigojas daudzkrāsains un rotaļājas ar dažādiem tēliem.

16. jūlijā tiks atklāta Latvijā pirmā lielformāta vitrāžbriļļu kolekcijas skate, kuru veido Kuldīgas vai ar Kuldīgu saistīti mākslinieki. Kolekcija būs redzama Liepājas ielā, kas ir atvēlēta tikai gājējiem. Stikla māksliniece Iveta Brence par radošo darbnīcu ir pārvērtusi savu dārzu un ar kolēģēm bauda procesu un prieku, ko tas rada. Par vadmotīvu šais brillēs izvēlētas zivis, un mākslinieces ļaus tām spēlēties ar ikvienu diennakts gaismu. Vienas no brillēm top arī rotu mākslinieces Kristīnes Šimpermanes dārzā. Viņas mākslas darba pamatā – tekstīlijas.

Koncerti baznīcās, dievnamu dārzos un estrādē dažādām gaumēm. Stikla mākslas izstādes un radošās darbnīcas – to visu sagatavojuši svētku rīkotāji.

Ar pilnu pasākumu programmu iespējams iepazīties Kuldīgas pašvaldības mājaslapā.

Pirms pasākumu apmeklēšanas gan lieti ir iepazīties ar organizatoru sagatavoto informāciju par Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem. Vīruss Kuldīgā pat ir ticis pie sava aicinājuma: “Dzirdēs tas, kurš ieklausīsies, redzēs tas, kurš ieskatīsies, vesels būs, kurš distancēsies!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti