FOTO: «Līviem» veltītajā «Manas dziesmas» duelī triumfē dāmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar izcilākajām “Līvu” dziesmām ir izskanējis pēdējais šīs sezonas “Mana dziesma” raidījums. Tajā pa leģendārās rokgrupas vēstures lapaspusēm klejoja seši ļoti zinoši spēles dalībnieki. Šajā spēlē dāmas bija nepārspējamas un sagrāva kungus ar rezultātu 23 pret 17.

Muzikālajā spēlē Dagmāras komandā piedalījās māksliniece Elita Patmalniece, žurnāliste un publiciste Elita Veidemane un režisore Žaklīna Cinovska. Savukārt Intara komandā – mūzikas apskatnieks Sandris Vanzovičs, grupas "Dzelzs vilks" bundzinieks Mārcis Judzis un neskaitāmu dziesmu tekstu autors Guntars Račs. 

Kā jau spēles sākumā paredzēja Dagmāra, tā izvērtās ļoti spraiga un līdzvērtīga. Gan kungi, gan dāmas bija spēcīgi konkurenti viens otram. Viņi lieliski pārzināja “Līvu” dziesmas un veiksmīgi spēja atcerēties faktus no dažādiem grupas pastāvēšanas posmiem.

Žaklīna Cinovska pierādīja, ka četrās sekundēs ir iespējams nospēlēt melodiju tā, lai pārējās komandas spēlētājas to atpazītu. Savukārt Elita Patmalniece vēlreiz apliecināja savu lielisko mākslinieces talantu. Dāmām vajadzēja vien septiņas sekundes, lai atminētu Elitas uzzīmēto dziesmas nosaukumu. 

Šajā spēlē svarīga loma bija reakcijas ātrumam. Vienā brīdi, esot zaudētājos, Guntars Račs nedaudz aizrāvās un sāka spiest pogu pirms jautājumi izskanēja līdz galam. Dažos gadījumos viņam paveicās loģiski izdomāt pareizo atbildi, citos – nācās punktu atdot dāmām.

Šī bija pirmā spēle, kurā rezultātu neizšķīra “Fināla sprinta” piecu punktu jautājums.

Dāmas jau iepriekš bija parūpējušās par pietiekamu punktu pārsvaru, un kungu iegūtie pieci punkti nelīdzēja.

Gaidot valsts simtgadi, divpadsmit sestdienas vakarus LTV bija iespēja klausīties izcilāko latviešu komponistu garadarbos, lekt un smieties kopā ar leģendārām un populārām grupām, sajust spēcīgu latvietības garu un stiprināt savu dzimto valodu.

Kopā ar Intaru Rešetinu, Dagmāru Leganti un spēles dalībniekiem izdziedāta izcilākās, sirdij tuvākās un nozīmīgākās “Pērkons”, “Jumprava”, “Jauns Mēness”, “Līvi”, “Remix”, “Čikāgas piecīši”, “Labvēlīgais Tips”, “bet bet”, “Tumsa”, komponistu Imanta Kalniņa, Zigmāra Liepiņa un Mārtiņa Brauna dziesmas, ar kurām sākās atmoda un tika atjaunota valstiskā neatkarība.

Ja paraugās uz spēles kopējo rezultātu visas “Mana dziesma” otrās sezonas garumā, tad jāsecina, ka veiksme ir bijusi dāmu pusē. No divpadsmit muzikālajiem dueļiem, dāmas ir plūkušas uzvaras laurus septiņas reizes, savukārt kungi – četras. Viena spēle noslēdzās ar neizšķirtu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti