Rīta Panorāma

Jauna dziesma - "Gavilējiet zvaigznes".

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Rainu Nikiforovu par gripas epidēmiju

Austrijā atklāts tradicionālais Ziemassvētku tirdziņš

Austrijā atklāts tradicionālais Šēnbrunnas pils Ziemassvētku tirdziņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vīnes vēsturiskās Šēnbrunnas pils dārzos šajās dienās mudž pircēju jūra, jo tur atklāts tradicionālais Ziemassvētku tirdziņš. Jau 25. gadu tas pulcē vairāk nekā miljonu interesentu no visas pasaules.

Šēnbrunnas pils – 18. gadsimta neoklasiskā stila celtne, kurā austriešu imperatori reiz aizvadīja savas vasaras, tagad pirmssvētku laikā pulcē Ziemassvētku svinētājus no visas pasaules. Tagad te slejas milzu svētku egle 18 metru augstumā, kas  rotāta ar tūkstoti LED lampiņu.

Organizatori apgalvo, ka ikgadējo Ziemassvētku tirdziņu šeit katru gadu apmeklē miljons cilvēku.

Tikai ceturtā daļa no tiem ir tūristi, galvenokārt to apmeklē vietējie, kas turklāt katru gadu atgriežas, kaut arī pilsētā ir arī citi tirdziņi.

Šī tirgus galvenā atšķirība ir tā īpašā gaisotne, ko tas uzbur. Viss tirdziņš ar pili fonā izskatās kā ciemats, turklāt šeit ir pietiekami daudz vietas – nav jāspiežas klāt citiem cilvēkiem.

Tirdziņa organizēšana prasa visu gadu, bet, lai tirgotāji fiziski uzslietu savus stendus, vajadzīgas trīs nedēļas. Organizatori paši izvēlas tirgotājus – priekšroku visbiežāk dodot tiem, kas piedāvā tradicionālas preces ar unikālu dizainu un rokām darinātos darbus. Tomēr nemainīgi vispopulārākā prece ir karstvīns, kas ļauj sasildīties iepirkšanās laikā.

Šēnbrunnas tirdziņš būs atvērts līdz 5. janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti