Arī Rumānijā parādās un pazūd mīklains tērauda obelisks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rumānijā kāda dabas parka teritorijā uz laiku uzstādīts mīklains no nerūsējuša tērauda izgatavots obelisks. Iepriekš šādu mākslīgu veidojumu atrada arī Amerikas Savienoto Valstu Jūtas štatā.

Konstrukciju kalnainā vietā, kur notiek arheoloģiski izrakumi, atrada piektdien, 27. novembrī, bet svētdien tā pazuda. Trīsšķautņainā metāla obeliska augstums bija no 3 līdz 4 metriem, un tas bija līdzīgs Jūtā atrastajam priekšmetam.

Eksperti gan norāda, ka tas, iespējams, bija ne pārāk veiksmīgs atdarinājums, jo dzelzs loksnes bija sametinātas nekvalitatīvi un pēc aizvākšanas palikusi neliela bedre.

Tomēr atradums atjaunojis interesi par pēkšņi pazudušo Amerikas obelisku. To nomaļā vietā tuksnesī pie klints atrada savvaļas dzīvnieku uzskaites laikā. Speciālisti nespēja noteikt objekta vecumu un uzstādīšanas laiku, bet pieļāva iespēju, ka tas ir mākslas darbs. Iespējams, tā autors iedvesmu guvis no Stenlija Kubrika slavenās filmas “Kosmosa odiseja”, kur līdzīgus objektus uzstādīja ārpuszemes civilizācijas pārstāvji.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti