«CSC Telecom» uzņemas atbildību par nekvalitatīvi sniegto pakalpojumu «Muzikālās bankas 2023» telefonbalsojuma laikā

"CSC Telecom", kas sniedza telefonbalsojuma pakalpojumu Latvijas Radio 2 gada vērtīgāko popa un roka dziesmu aptaujas "Muzikālā banka 2023" finālšova tiešraides laikā, nav pietiekami izvērtējuši sistēmas pārslodzes risku, kas noveda pie telefonzvanu sistēmas paralizēšanas. Tā pirmdien, 29. janvārī, Latvijas Radio tikšanās laikā atzina uzņēmums, uzņemoties atbildību par nekvalitatīvi sniegto pakalpojumu.

Lai gan balsošanas sistēmas datu apmaiņa pirms "Muzikālā banka 2023" finālšova tika vairākkārt testēta, tomēr vienlaicīgo zvanu skaits pārsniedza pakalpojuma sniedzēja "CSC Telecom" prognozes par ienākošo zvanu skaitu, kā rezultātā sistēma tos nevarēja apkalpot. To, ka ir problēma ar telefonbalsojumu, "CSC Telecom" konstatēja jau balsojuma sākumā. Operatīvi tika veikta serveru jaudas palielināšana un komutācijas risinājumu pielāgošana, kas diemžēl ierobežotā laikā nedeva vēlamo rezultātu.

Latvijas Radio, pasākuma "Muzikālā banka" producents, pirms pakalpojuma līguma noslēgšanas ar "CSC Telecom" izvērtēja uzņēmuma līdzšinējo pieredzi līdzīgu projektu īstenošanā. ""Muzikālās bankas" organizatoriem neradās šaubas par uzņēmuma spēju nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu. Diemžēl tehnoloģiskais risinājums pievīla – pakalpojuma sniedzējs tikai daļēji spēja nodrošināt līguma saistību izpildi, nodrošinot balsojumu ar īsziņām, bet ne liela apjoma telefonzvanu pieņemšanu vienlaicīgi," skaidro "Muzikālās bankas" izpildproducents Aigars Dinsbergs.

""Muzikālās bankas" galvenie un svarīgākie elementi ir Latvijas mūziķi, kas rada dziesmas dzimtajā valodā, un mūsu klausītāji. Bez viņiem nebūtu ne "Muzikālās bankas" iknedēļas raidījumu Latvijas Radio 2 ēterā, ne finālšova. Tieši tādēļ mums ir vēl jo vairāk žēl par finālšovā radušos situāciju, kad telefonbalsojums īsi pēc balsošanas sākšanās vairs nebija pieejams. Esam gandarīti, ka šie gaidītie mūzikas svētki tomēr varēja notikt un mūsu draugi, mūziķi, par spīti nepatīkamajai situācijai, bija gatavi vienoties par labāko iespējamo risinājumu – ņemt vērā triecienīsziņu balsojumu, kā rezultātā "Muzikālā banka 2023" uzvarētājs tika noskaidrots," norāda Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

Latvijas Radio atvainojas "Muzikālās bankas" finālšova dalībniekiem, skatītājiem un klausītājiem par sagādātajām neērtībām.

Latvijas Radio sarunā ar pakalpojuma sniedzēju "CSC Telecom" vienojās, ka ētisku apsvērumu dēļ uzņēmums projekta ietvaros gūto peļņu par īsziņu triecienbalsojuma nodrošināšanu nodos "Fonda Līdzskaņa" rīcībā, kas atbalsta grūtībās nonākušus izpildītājus un fonogrammu producentus, kuri ir devuši pienesumu Latvijas mūzikas nozarei.

Jau ziņots, ka sestdien, 27. janvārī, ar krāšņu finālšovu Daugavpils Olimpiskajā centrā noslēdzās Latvijas Radio 2 aptauja "Muzikālā banka 2023", kurā gada vērtīgākās popa un roka dziesmas titulu tikai skatītāju triecienīsziņu balsojumā ieguva Dons ar dziesmu "Lauzto šķēpu karaļvalsts". Par otru vērtīgāko dziesmu kļuva "Sudden Lights" ar dziesmu "Mēs turpināmies", savukārt trešo vietu ieņēma Antra Stafecka un Ivo Grīsniņš-Grīslis ar kompozīciju "Dzīparos". Par gada vērtīgākas dziesmas titulu finālā sacentās 15 klausītāju iemīļotākās un ekspertu atzinību guvušās kompozīcijas. Telefonbalsojuma tehnisko problēmu dēļ finālšova laikā pasākuma organizatori un mūziķi vienojās, ka uzvarētāji tiks noteikti pēc triecienīsziņu veidā saņemtā balsu skaita.

KONTEKSTS:

"Muzikālā banka" ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas.

Latvijas Radio 2 ēterā "Muzikālā banka" skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās pulksten 14.05 un sestdienās no pulksten 12.00. Visa gada garumā klausītāju balsojums mājaslapā www.muzikalabanka.lv nosaka nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas.

Tradicionāli "Muzikālās bankas" gada aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti